Se acutizează criza din Coaliția de guvernare

Se acutizează criza din Coaliția de guvernare
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

După demiterea ministrului Justiției, Stelian Ion, cel care nu a avizat controversatul program de investiții locale "Anghel Saligny" și după semnarea decretului de revocare a acestuia de către președintele Klaus Iohannis, am asistat, joi, 2 septembrie 2021, la adâncirea crizei din Coaliția de guvernare.

Liberalii s-au întâlnit într-o ședință a partidului, în sistem videoconferință, pentru a discuta planul de urmat, ședință convocată de echipa actualului premier. Liberalii care-l susțin pe Florin Cîțu au strâns rândurile în jurul acestuia, susținând că demiterea lui Stelian Ion este una corectă. Totuși, în aceeași ședință, desfășurată fără participarea președintelui PNL, Ludovic Orban, liderul liberal Ilie Bolojan i-a avertizat pe oamenii lui Florin Cîțu că nu au nicio strategie în criza din Coaliție, iar lucrurile la baza partidului nu se văd a merge într-o direcție bună, potrivit Hotnews.ro.

La rândul său, USR PLUS își menține poziția de a cere demisia premierului și nu va face altă nominalizare la Ministerul Justiției, în afară de Stelian Ion, iar miniștrii partidului nu vor mai participa la nicio ședință de Guvern. Copreședintele Dan Barna a anunțat că "cele 80 de voturi ale USR PLUS care au ajutat la formarea actualei majorităţi sunt semnături pe moţiunea de cenzură pe care am anunţat-o aseară după demiterea abuzivă şi lipsită de temei a ministrului Stelian Ion".

Mai mult, USR PLUS discută cu AUR depunerea moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Cîțu, a anunțat joi Ionuț Moșteanu, purtătorul de cuvânt al USR. El a spus că cele două partide au împreună 122 de parlamentari, număr suficient pentru a depune o moțiune, în timp ce PSD a anunțat că nu va vota decât propria moțiune de cenzură.

Citit 496 ori Ultima modificare Joi, 02 Septembrie 2021 17:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.