PNL acuză un conflict între Guvern și Parlament

PNL acuză un conflict între Guvern și Parlament
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

După ce copreședintele USR PLUS, Dan Barna, a precizat marți, după discuția cu președintele Klaus Iohannis, că a fost o "întâlnire formală", în care nu s-au discutat "scenarii" și de care "a fost dezamăgit", miercuri, criza politică din Coaliție a fost mai mult apanajul liderilor liberali.

Astfel, președinții celor două Camere au anunțat oficial într-o informare convocarea plenului reunit al Camerei Deputaţilor și Senatului pentru data de joi, 9 septembrie, ora 16,00, pentru prezentarea moţiunii de cenzură intitulată "Demiterea Guvernului Cîţu, singura șansă a României de a trăi! Florin Cîţu trebuie să plece!". Documentul enumeră patru decizii ale Curții Constituționale care obligă la respectarea termenului de cinci zile de la depunerea moțiunii pentru dezbaterea și votarea acesteia, în condițiile în care USR PLUS și AUR au depus-o încă de vineri seară.

Tabăra premierului Florin Cîțu a anunțat ulterior că va sesiza Curtea Constituțională, în cazul în care va fi convocat plenul, pe motiv că doar Birourile Permanente Reunite ale Parlamentului au dreptul legal să voteze calendarul moțiunii de cenzură. PNL susține că doar conducerea Parlamentului poate stabili calendarul moțiunii, iar președintele Camerei Deputaților nu are atribuții în acest sens, motiv pentru care ar urma să sesizeze CCR pentru conflict între instituțiile statului (Guvern - Parlament).

De altfel, Florin Roman, vicepreședintele Camerei Deputaților, a anunțat că parlamentarii liberali nu vor participa la plenul reunit de joi, la care ar putea fi citită moțiunea de cenzură. El a spus că aceasta e decizia luată de conducerea partidului, iar cei care o vor încălca vor fi sancționați.

Citit 661 ori Ultima modificare Miercuri, 08 Septembrie 2021 16:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.