Arderea deșeurilor ar putea deveni infracțiune

Arderea deșeurilor ar putea deveni infracțiune
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Incendierea ilegală a deșeurilor va constitui infracțiune și se va pedepsi cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă, potrivit unui proiect de lege depus de USR-PLUS la Senat. Dacă va fi adoptat, acesta va ajuta autoritățile să lupte mai eficient împotriva celor care ard și îngroapă ilegal deșeuri și atentează la sănătatea noastră, spune inițiatorul, senatorul Dragoș Popescu.

"La nivelul României, peste 29.000 de oameni mor prematur, anual, din cauze asociate poluării. Din 2019 până în prezent, conform datelor ISU, au fost arse peste 870 tone de deșeuri numai în București și localitățile ilfovene. Cu toate astea, Poliția Județeană Ilfov a raportat 186 de intervenții privind arderile de deșeuri, de la începutul lui 2020 până în septembrie 2021, numai șase sancțiuni aplicate și două dosare penale, doar pentru arderi de cabluri și cauciucuri", a postat USR-PLUS pe pagina de Facebook.

"Arderile ilegale de cabluri, cauciucuri și alte materiale pentru recuperarea metalelor au atins dimensiuni industriale. Trebuie să înțelegem că ori luăm măsuri drastice imediat, ori ne asumăm otrăvirea lentă a oamenilor din multe zone", a mai declarat Dragoș Popescu.

Citit 928 ori Ultima modificare Joi, 02 Decembrie 2021 17:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.