Constructorii turci „acaparează” autostrăzile din Ardeal

Constructorii turci „acaparează” autostrăzile din Ardeal
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Asocierea de firme Mapa-Cengiz din Turcia a câștigat și contractul pentru proiectarea și execuția lotului 2 al Autostrăzii A1 Lugoj - Deva, un segment de zece kilometri, din care doi kilometri cu tuneluri. Este un contract de 1,3 miliarde de lei (aproximativ 260 milioane de euro), finanțat prin PNRR, asocierea celor doi constructori fiind singura care a depus ofertă, deși alte cinci companii și asocieri se calificaseră în etapa de licitație restrânsă.

Potrivit informaţiilor de pe site-ul companiei, Grupul Mapa menţionează la realizări autostrăzile Trabzon şi Hopa din Turcia sau Djen Djen-El Auma din Algeria, arată economedia.ro. Al doilea constructor din asociere, Cengiz, precizează că a făcut 1.250 de kilometri de șosele moderne, 137 de tuneluri cu o lungime de 203 kilometri și 346 de poduri și viaducte cu o lungime de 51 km.

Asocierea Mapa-Cengiz va construi și primul lot de autostradă din zona de munte, A1 Sibiu - Pitești. Și pentru acest lot de 31 de kilometri, asocierea din Turcia a fost singurul ofertant în faza finală, deși, anterior, au mai fost alte cinci candidaturi. De asemenea, cei doi constructori din Turcia sunt și în "cursa" pentru lotul 3 al Autostrăzii A1.

Citit 1316 ori Ultima modificare Marți, 15 Februarie 2022 18:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.