Canada va relua misiunile de poliție aeriană în România

Canada va relua misiunile de poliție aeriană în România
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

România şi Canada sunt de acord că alianţele şi parteneriatele consolidate sunt cruciale pentru a face faţă provocărilor actuale şi viitoare şi îşi vor coordona eforturile de consolidare a relaţiei transatlantice în toate formatele de cooperare, arată o declaraţie comună semnată, luni, la Bucureşti, de miniştrii de Externe român şi canadian, Bogdan Aurescu şi Melanie Joly.

"Reiterăm hotărârea noastră de a menţine un contact strâns şi de a ne coordona în cadrul comunităţii extinse de aliaţi şi parteneri care împărtăşesc valori şi interese comune, uniţi în voinţa de a susţine ordinea internaţională bazată pe reguli, care este esenţială pentru menţinerea păcii şi securităţii mondiale şi pentru a proteja democraţia şi libertatea", arată declaraţia. Documentul subliniază că invazia Rusiei cauzează prejudicii enorme asupra poporului ucrainean. "Deplângem numărul foarte mare de cetăţeni ucraineni care au murit sau au fost răniţi. Alte milioane de oameni suferă privaţiuni în Ucraina, în condiţiile în care infrastructura critică este distrusă. Peste un milion de refugiaţi au părăsit până acum Ucraina către ţările vecine, inclusiv în România. Am convenit că trebuie acordată prioritate maximă alinării suferinţei cauzate persoanelor care sunt forţate să-şi părăsească casele", punctează oficialii.

În plus, Canada va relua activitatea de poliţie aeriană în România, a afirmat Bogdan Aurescu. "Până în decembrie a fost desfăşurat un detaşament aerian canadian care a asigurat misiuni de poliţie aeriană. (...) Începând cu luna iulie, Canada va relua asigurarea misiunii de poliţie aeriană în teritoriul aerian al României", a afirmat Aurescu, iar Melanie Joly a arătat că vor fi aduse şase CF-18 în România. Acestea vor fi cu personal militar, care poate ajunge la 200 de persoane.

România, pe lista „țărilor neprietenoase cu Rusia”. Detalii

 

Citit 369 ori Ultima modificare Luni, 07 Martie 2022 18:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.