Audieri fără șefi de instituții, în cazul Emilia Șercan

Audieri fără șefi de instituții, în cazul Emilia Șercan
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Șeful Poliţiei Române, Benone-Marian Matei, şi directorul Direcţiei Generale de Informaţii a Apărării, generalul Marian Paul Hăpău, au lipsit marți de la audierile din Comisia pentru drepturile omului din Camera Deputaţilor, la care a participat şi jurnalista Emilia Şercan.

La finalul şedinţei, deputatul independent Violeta Alexandru a spus că cei doi vor fi chemați din nou la comisie, săptămâna viitoare, iar dacă vor lipsi din nou, va cere înfiinţarea unei comisii parlamentare de anchetă. Violeta Alexandru a precizat că membrii comisiei s-au reunit după ce s-au sesizat cu privire la mai multe aspecte relatate în spaţiul public de Emilia Şercan privind încălcarea dreptului la viaţa privată, scrie Agerpres.

Jurnalista s-a aflat pentru a doua oară în faţa deputaţilor. "Doamnelor şi domnilor, aţi eşuat în reformarea instituțiilor statului, aţi eşuat în misiunea de a asigura un control civil asupra instituțiilor de forţă, în a garanta siguranţa cetăţenilor şi în a garanta libertatea presei", a spus, la rândul său, Emilia Șercan. Aceasta a amintit că a vrut să reclame un furt la Poliţie, după care Poliţia "scurge informaţia, care este probă în dosar, în presă".

Citit 534 ori Ultima modificare Marți, 12 Aprilie 2022 22:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.