Zeci de nave așteaptă în Bara Sulina

Zeci de nave așteaptă în Bara Sulina
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Zeci de nave aşteaptă în Marea Neagră să intre pe canalul Sulina, din cauza capacităţii insuficiente de operare din porturile dunărene în raport cu cererea, iar mai multe echipaje ale navelor aflate în aşteptare s-au confruntat cu probleme legate de lipsa proviziilor.

Situaţia înregistrată încă de la începutul lunii este comparată de unii locuitori ai oraşului Sulina cu cea din anii 1980, atunci când a început să funcţioneze prima întreprindere de comerţ exterior din lagărul comunist, actuala regie Administraţia Zonei Libere, aflată în subordinea Consiliului Judeţean Tulcea.

"Deocamdată, piloţii administraţiei pot asigura, în condiţii meteo normale, un trafic adecvat al navelor maritime peste capacitatea de operare a porturilor. Porturile nu pot face faţă unui asemenea trafic, în special porturile ucrainene şi navele aşteaptă foarte mult în zonele de ancoraj de pe Dunărea maritimă, îngreunând traficul celorlalte nave", se specifică într-o adresă remisă la solicitarea Agerpres şi semnată de directoarea AFDJ Galaţi, Angela Ivan.

Potrivit acesteia, AFDJ deţine 36 de piloţi, iar până la data de 7 mai a.c. cel mai lung timp de aşteptare a unei nave în Marea Neagră a fost de 12 zile.

Citit 463 ori Ultima modificare Marți, 24 Mai 2022 17:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.