"O viață mai sănătoasă, în echilibru cu natura"

"O viață mai sănătoasă, în echilibru cu natura"
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Premierul Nicolae Ciucă a subliniat duminică, într-un mesaj transmis cu prilejul Zilei Mondiale a Mediului, că finalizarea Strategiei Naţionale Forestiere, prin care se stabilește viitorul pădurilor din ţară până în 2030, reprezintă o prioritate a mandatului său.

"Protejarea mediului stă în responsabilitatea noastră şi în conştientizarea faptului că a trăi în echilibru cu natura ne asigură o viaţă mai sănătoasă. Preocupările legitime ale românilor pentru calitatea aerului şi protejarea resurselor naturale se regăsesc în egală măsură pe agenda Guvernului. Este un punct important din care putem continua procesul necesar al educaţiei, care să ne asigure tuturor reflexul de a proteja mediul în tot ceea ce facem: de la felul în care ne deplasăm, la felul în care petrecem timpul în natură, cum alegem produse pentru propriile locuinţe sau ne implicăm în cauze comune", a transmis Nicolae Ciucă.

El a menționat că România se bucură de diversitate a naturii, păduri seculare, specii de animale rare şi habitate cum puţine state europene mai au. "De noi depinde cum acestea se vor transmite mai departe, către generaţiile care ne vor urma", a punctat premierul.

Citit 816 ori Ultima modificare Duminică, 05 Iunie 2022 17:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.