Ministrul Proiectelor Europene nu crede că PSD va părăsi guvernarea

Ministrul Proiectelor Europene nu crede că PSD va părăsi guvernarea
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că actuala coaliţie aflată la guvernare asigură o stabilitate politică şi decizională şi că nu îşi permite să se confrunte cu o instabilitate.

Atunci când a fost întrebat de posibilitatea ruperii actualei coaliţii de guvernare, Marcel Boloş a răspuns că nu crede că PSD va părăsi guvernarea.

"Să nu uităm că, în vreme de criză, dacă se adaugă şi instabilitatea politică, eu nu văd cum România ar putea să aibă un mers firesc al lucrurilor. Mai mult, având un asemenea buget imens de investiţii, de 80 miliarde de euro, numai asta îi mai lipsește României ca să se confrunte cu instabilitatea politică, să nu se mai poată lua deciziile necesare pentru ca investiţiile să se poată implementa. România anului 2026 sau a anului 2029, după ce aceşti bani şi investiţiile făcute cu aceşti bani se vor implementa, ar trebui să arate cu totul altfel", a răspuns Boloş.

Acesta a ţinut să menţioneze că "stabilitatea politică şi decizională a României este un bun câştigat astăzi". "Nu cred că România poate să îşi permită luxul de a se confrunta cu instabilitate politică, în condiţiile în care crize peste crize trebuie rezolvate şi luate decizii. Vedeţi criza energetică, apoi criza pandemică, apoi criza războiului. În fiecare zi trebuie să fii foarte atent ca să îţi adaptezi ca Guvern deciziile la tipul de criză cu care te confrunţi. Nu văd o altă alternativă astăzi pentru guvernarea României", a mai declarat Marcel Boloş, la Iași.

În altă ordine de idei, în cadrul aceleiași vizite, întrebat de ce locuitorii din mediul rural refuză să se branşeze la sistemul public de apă, Marcel Boloş a precizat că oamenii s-au învăţat cu gratuitatea. "Aici este o problemă pentru că oamenii, mai ales cei din mediul rural, au fost învăţaţi cu soluţiile de provizorat şi au fost învăţaţi cu gratuitatea acestor servicii. Apa vine de la izvor, ştiţi cum este la ţară, pentru ea nu trebuie să plătim. Şi atunci, când apare factura pentru apă, e un moment dificil pentru locuitorii de la ţară, care trebuie să înţeleagă că anumite servicii au costuri şi că totuşi apa trebuie să fie şi de calitate. Dacă în continuare se apelează la soluţii de forare şi de asigurare a apei în care calitatea apei nu este controlată, nu cred că este prea bine pe termen lung", a declarat ministrul Marcel Boloş.

Citit 726 ori Ultima modificare Joi, 04 August 2022 18:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.