Temperaturi și precipitații normale, în prima lună de toamnă

Temperaturi și precipitații normale, în prima lună de toamnă
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Valorile termice se vor situa uşor peste cele specifice, pe parcursul săptămânii viitoare, în extremitatea de vest a ţării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale, potrivit estimărilor realizate de Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată pentru următoarele patru săptămâni. Regimul pluviometric va fi excedentar în perioada 5 - 12 septembrie în regiunile vestice, nord-vestice şi centrale, dar deficitar în restul țării.

În săptămâna 12 - 19 septembrie, temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii ţări, iar cantităţile de precipitaţii vor fi în general excedentare în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele estice, nordice şi centrale.

Estimările pentru săptămâna 19 - 26 septembrie arată temperaturi medii în general apropiate de cele normale în toate regiunile, dar şi un regim pluviometric apropiat de cel normal.

În ultima săptămână de prognoză, 26 septembrie - 3 octombrie, mediile valorilor termice se vor situa uşor peste cele specifice pentru săptămâna respectivă. Cantităţile de precipitaţii estimate pentru această perioadă vor fi în general apropiate de cele normale.

Citit 625 ori Ultima modificare Duminică, 04 Septembrie 2022 15:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.