USR și Forța Dreptei au atacat legile justiției la CCR

USR și Forța Dreptei au atacat legile justiției la CCR
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

USR și Forța Dreptei au anunțat, joi, depunerea la Curtea Constituțională (CCR) a unor sesizări de neconstituționalitate privind cele trei legi ale justiției, votate în această săptămână de Senat, cameră decizională, au declarat surse politice pentru G4Media. Este vorba despre legea privind organizarea judiciară, legea privind Statutul judecătorilor şi procurorilor şi legea privind Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), promovate de ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, și asumate de coaliția de guvernare.

Cele trei legi au trecut prin Parlament cu dezbateri minimale, printr-o procedură accelerată. Pentru a scurta timpul de dezbatere, coaliția de guvernare PSD-PNL-UDMR a înființat o comisie specială, eliminând din circuitul parlamentar dezbaterea proiectelor în comisiile juridice din Senat și Camera Deputaților.

De altfel, USR a anunțat încă de la începutul săptămânii că va ataca legile justiției la CCR, solicitând reîntoarcerea lor la comisie şi prelungirea termenului de dezbatere până când autorităţile române vor primi punctul de vedere al Comisiei de la Veneţia pe propunerile de modificare.

Citit 378 ori Ultima modificare Joi, 20 Octombrie 2022 16:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.