Ședință CSAT, chiar de Ziua Armatei Române

Ședință CSAT, chiar de Ziua Armatei Române
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Preşedintele Klaus Iohannis a convocat şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, care va avea loc marţi, de Ziua Armatei, începând cu ora 14,00, la Palatul Cotroceni. Pe ordinea de zi a şedinţei sunt incluse subiecte referitoare la situaţia de securitate în contextul agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei - implicaţii pentru România şi îmbunătăţirea rezilienţei energetice a ţării pentru asigurarea securităţii în domeniu prin adaptarea operativă şi dezvoltarea de noi capacităţi de producţie energetice, în contextul războiului din Ucraina.

De asemenea, pe ordinea de zi se află un raport privind măsurile adoptate de România în vederea punerii în aplicare a regimului de sancţiuni instituit pe plan internaţional în perioada octombrie 2021 - septembrie 2022, dar şi măsuri privind modernizarea Armatei României. În cadrul reuniunii vor fi analizate şi alte tematici de actualitate din domeniul securităţii naţionale, arată Administraţia Prezidenţială în comunicatul citat.

Șeful statului va mai participa, marţi, la ceremonia organizată cu prilejul Zilei Armatei României, la Monumentul "Mormântul Ostaşului Necunoscut" din Parcul ”Carol I”, unde va susţine şi o alocuţiune.

Citit 415 ori Ultima modificare Luni, 24 Octombrie 2022 16:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.