Propunerile PSD pentru colegii din coaliție

Propunerile PSD pentru colegii din coaliție
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Secretarul general al PSD, Paul Stănescu, a transmis, luni, că trebuie luată "cea mai bună" decizie în coaliţia de guvernare privind creşterea pensiilor, astfel încât stabilitatea bugetară să nu fie pusă în pericol, arătând că va recomanda liberalilor un comportament "raţional".

"Angajamentul PSD este să guverneze responsabil, inclusiv când vine vorba de creşterea pensiilor. Tocmai de aceea nu trebuie abordat bugetul în mod populist. Fiindcă a construi bugetul de stat nu înseamnă să intri într-un război al orgoliilor şi al intereselor politice. Coaliţia trebuie să ia cea mai bună decizie, astfel încât să nu punem în pericol stabilitatea bugetară. Ne amintim cu toţii cât de precauţi şi neîncrezători au fost liberalii când PSD a propus o creştere responsabilă cu 10% a pensiilor românilor. Iar, dacă PSD nu ar fi intrat la guvernare ca să stabilizeze situaţia politică, pensiile ar fi rămas la niveluri inacceptabile. Abia am reuşit să reparăm unele aberaţii din PNRR, precum limitarea creşterii pensiilor, dacă este să dăm un singur exemplu", a afirmat Stănescu, potrivit unui comunicat transmis Agerpres.

Potrivit acestuia, o măsură complementară măririi pensiilor este reglementarea pieţei energetice. "Aici suntem de acord cu dezbateri serioase, astfel încât preţul energiei pe care consumatorii români să-l plătească să fie cât mai mic. Şi încă mai aşteptăm din partea ministrului Energiei soluţii corecte şi concrete. Trebuie să abandonăm grija faţă de piaţa liberă din energie pe care dreapta a cultivat-o atâta timp, pentru că s-a văzut cine a beneficiat din această criză energetică: doar diverse grupuri de interese şi nişte băieţii deştepţi”, a adăugat Stănescu.

Citit 466 ori Ultima modificare Luni, 31 Octombrie 2022 16:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.