Zero anchete cu magistrați, în ultimele cinci luni

Zero anchete cu magistrați, în ultimele cinci luni
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

După cinci luni de activitate, bilanțul noilor procurori desemnați să facă anchete cu magistrați este nul: nu au început urmărirea penală față de niciun magistrat și nu au soluționat dosarele cu presupuse abuzuri, nici măcar ale fostei șefe DNA, Laura Codruța Kovesi, actuala șefă a Parchetului European, deși termenele stabilite de Înalta Curte au fost depășite, potrivit unor răspunsuri ale Parchetului General la solicitarea G4Media.ro.

"De la data desființării Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție, procurorii anume desemnați din cadrul secției să efectueze urmărirea penală în cazul infracțiunilor săvârșite de magistrați nu au început urmărirea penală față de niciun magistrat", a comunicat Parchetul General. "Până în prezent, nu s-au dispus soluții în dosarele la care faceți referire și în care instanța a stabilit termene de soluționare în baza dispozițiilor art. 488 Cod procedură penală", este un alt răspuns al Parchetului General.

Cei cinci procurori desemnați să facă anchete cu magistrați din cadrul Secției pentru Urmărire penală și Criminalistică din cadrul Parchetului General și-au început activitatea la 6 iunie 2022.

Citit 486 ori Ultima modificare Joi, 10 Noiembrie 2022 17:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.