Condamnare definitivă pentru Sorin Oprescu, fugit în Grecia

Condamnare definitivă pentru Sorin Oprescu, fugit în Grecia
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Fostul primar al Capitalei, Sorin Oprescu, rămâne cu condamnarea la 10 ani și 8 luni de închisoare, primită în mai 2022, pentru fapte de corupție. Instanța supremă i-a respins definitiv, miercuri, recursul în casație, a anunțat hotnews.ro. Reamintim că Oprescu se află în Grecia, unde instanța a respins cererea României de extrădare a fostului primar, aflat în libertate după ce a plătit o cauțiune de 5.000 de euro.

Instanța supremă a respins miercuri ca nefondate recursurile în casație formulate de Sorin Oprescu și de către ceilalți inculpați în acest dosar. „Respinge, ca nefondate, recursurile în casaţie formulate de inculpaţii Albu Romeo, Popa Bogdan Cornel, Şupeală Florin, Oprescu Sorin-Mircea, Bengalici Claudiu şi Niţă Ion împotriva deciziei penale nr. 575/A din data de 13 mai 2022 pronunțată de Curtea de Apel Bucureşti - Secția I penală. Obligă recurenţii inculpaţi la plata sumei de câte 300 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat”, a decis Înalta Curte de Casație și Justiție. Hotărârea instanței este definitivă.

Sorin Oprescu a fost condamnat definitiv, pe 13 mai 2022, la 10 ani și 8 luni de închisoare, fiind acuzat că ar fi primit, în septembrie 2015, la locuinţa sa din Ciolpani, suma de 25.000 de euro de la subalternul său Bogdan Popa, fost director al Administraţiei Cimitirelor, bani care ar proveni din corupţie. În prima instanță, primise 5 ani şi 4 luni de închisoare cu executare. Decizia a fost pronunțată de Curtea de Apel București după mai bine de şase ani de procese, dosarul fiind trimis în judecată de DNA în noiembrie 2015.

Citit 749 ori Ultima modificare Miercuri, 01 Februarie 2023 18:07

1 comentariu

  • postat de marr
    Miercuri, 01 Februarie 2023 20:17
    86.124.201.***
    Il doare-n fund ...si nici acolo . Daca Grecia nu-l trimite pachet inapoi , sta acolo bine mersi .
    Ptr el era oricum o chestie de 'Reputatie' ,sa nu-i ramana imaginea mazgalita .
    La 71 de ani ...nu se mai intoarce el ? Eventual , chiar si pentru 5 ani . Doar n-o fi nebun?!
    Are conturile grase di
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.