Expoziţie Simona Pascale şi Tudor Şerban
Foto: Brăila Chirei

Expoziţie Simona Pascale şi Tudor Şerban
În imagine, Simona Pascale
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Expoziţia de artă textilă şi grafică intitulată "Căutări în labirint", a tinerilor, dar apreciaţilor plasticieni gălăţeni Simona Pascale şi Tudor Şerban, va fi vernisată vineri, 9 martie, începând cu ora 18,00, la Muzeul de Artă Vizuală.

Absolventă a Facultăţii de Arte "George Enescu" din Iaşi, Simona Pascale ne-a obişnuit, în numeroasele sale expoziţii la Galaţi şi în ţară, cu culorile ei pastelate, aşezate pe pânza tablourilor, dar şi pe pânza... delicatei vestimentaţii feminine, adevărate peisaje la purtător. Dintre premiile obţinute, artista se poate lăuda cu Premiul pentru pictură la Lucerna, Elveţia (2012), Premiul II - pictură la Rijeka, Croaţia (2010), Medalia de argint la Expoziţia Internaţională de Pictură şi Grafică, Salon-de-Provence, Franţa (1998), iar în ţară, Premiul Municipiului Galaţi (2011), Diploma de merit la Concursul Internaţional de creaţie vizuală "Eminesciana" (2014), Diploma de excelenţă la Concursul Internaţioanal ARTE (2014). Simona Pascale are lucrări în colecţii particulare din ţară, Germania, Franţa, Italia, Austria şi  Olanda.

În imagine, Tudor Şerban (captură YouTube)

Absolvent al Universităţii de Arte şi Design din Cluj Napoca, Tudor Şerban este lector universitar doctor la catedra de Pictură a Universităţii "Dunărea de Jos". Cu un desen riguros, în compoziţii cu metaforă, excelent portretist şi autor de crochiuri, gălăţeanul este un artist de remarcat. A adunat în timp multe participări la expoziţii personale, tabere de creaţie şi expoziţii de grup în ţară şi străinătate. A realizat şi scenografii. Dintre premii, cităm: Premiul pentru Desen la Festivalul "Ritmuri atemporale" Iaşi (2013), Diplomă de Merit acordată de Ministerul Educaţiei şi Uniunile Artiştilor Plastici (UAP) din Iaşi şi Chişinău (2014), Diplomă de Merit la Festivalul "Eminesciana" Iaşi-Brăila (2014), Diplomă de Onoare acordată de UAP Iaşi (2014), Diplomă de Onoare la Festivalul Internaţional ARTE, ediţia a VI-a, Iaşi (2016) etc.

Citit 2327 ori Ultima modificare Miercuri, 07 Martie 2018 18:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.