Toţi angajaţii teatrelor gălăţene, în concediu de odihnă

Toţi angajaţii teatrelor gălăţene, în concediu de odihnă
Timp de o lună
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Toţi angajaţii celor trei teatre din Galaţi au intrat, la începutul lunii aprilie, în concediu de odihnă forţat, pe fondul crizei create de pandemia de coronavirus. Aceştia susţin că, totuşi, vor continua să păstreze legătura cu publicul, prin intermediul producţiilor transmise on-line.

"Am avut de ales între concediu de odihnă şi şomaj tehnic. Am ales această variantă, deşi asta înseamnă ca noi să nu mai plecăm nicăieri în concediu. Toţi colegii au înţeles însă că este o situaţie specială şi s-au adaptat. Noi sperăm ca, măcar la jumătatea lunii mai, să putem redeschide spectacolele cu public, ca să putem ieşi la rampă cu premiera "Bună seara, domnule Wilde!", care a fost transmisă on-line. De asemenea, colegii, deşi sunt în concediu, şi-au luat acasă partiturile, pentru a lucra la alt spectacol pe care vrem să-l punem în scenă imediat ce se va putea. E clar că vom avea pe tot parcursul verii stagiune estivală la Grădina "Leonard" şi abia aşteptăm reîntâlnirea cu publicul", spune directorul Teatrului Naţional de Operă şi Operetă "N. Leonard", Teodor Niţă. Acesta susţine că pe pagina de Facebook a instituţiei vor continua transmisiunile on-line, în toată această perioadă de concediu.

Aceeaşi situaţie se întâmplă şi la Teatrul Dramatic "Fani Tardini", dar şi la Teatrul "Gulliver". Deşi, actorii de la Dramatic sunt foarte actvi pe Facebook, cu seri de poezie şi interviuri, luna aceasta ei se află în concediu. "Sperăm ca prin mai-iunie să ne putem întoarce în teatru să reluăm măcar repetiţiile. Nu ne gândim la spectacole, pentru că ştiu că nu va fi posibil. În iulie ne gândim să deschidem noua stagiune, pe care, de regulă, noi o reluam în septembrie. Sper ca oamenii să nu uite până atunci drumul până la teatru. Colegii mei sunt nerăbdători să urce pe scenă şi să-şi simtă aproape publicul. Până atunci îi aşteptăm pe pagina noastră de Facebook", spune Florin Toma, directorul de la Dramatic.

 

Citit 2375 ori Ultima modificare Sâmbătă, 11 Aprilie 2020 11:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.