Premiile brăilene au plecat peste hotare

Premiile brăilene au plecat peste hotare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Faleza brăileană a fost în weekendul trecut locul de atracţie pentru iubitorii de folclor. Pe scena de la Esplanadă au urcat concurenţii din Croaţia, Republica Moldova, România, Serbia, Ucraina, în superbe costume populare, reprezentative pentru zonele de unde aceştia veneau.

Orchestra „Lăutarii” din Chişinău, condusă de maestrul Nicolae Botgros – şi care împlineşte anul acesta 40 ani de existenţă, maestrul fiind la pupitrul ei dirijoral din 1978  – i-a acompaniat pe concurenţi şi pe soliştii din recitaluri. Publicul a fost încântat de prezenţa la Brăila a lui Nicolae Furdui Iancu şi a preotului Cristian Pomohaci, din judeţul Mureş. În public s-au aflat şi mulţi gălăţeni pasionaţi de  folclorul de calitate.

Valoarea totală a premiilor a depăşit 5.000 de euro, iar pe primele locuri s-au clasat concurenţii din Serbia, Republica Moldova şi Ucraina.

Premiul I, de exemplu, a fost luat de un grup din Serbia (FOTO), alcătuit din Mirjana Raic, Tijana Stankovic, Tamara Stricki; Premiul II – Nicu Mîţă, din Republica Moldova şi Premiul III – Ilie Caraş, din Ucraina.

Citit 482 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.