Bucurie imensă în biserica-miniatură

Bucurie imensă în biserica-miniatură
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cei peste o sută de vârstnici care trăiesc la Căminul „Sf. Spiridon” au, acum, un dublu motiv de bucurie: se vor muta, înapoi, acasă, acolo unde, în afară de o masă caldă şi o pernă sub cap, au şi o capelă, în care să se roage, în linişte! 

Amplasată în curtea Căminului „Sf. Spiridon”, capela cu hramul „Sfântul Gheorghe”, mică, luminoasă, extrem de curată şi îngrijită ca un ou de Paşti îi aşteaptă pe toţi credincioşii, nu doar pe locatarii căminului „Sf. Spiridon”.

Cu intrare aparte, din stradă (deşi accesul se poate face şi dinspre intrarea pe poarta principală a căminului) micuţa bisericuţă emană lumină şi credinţă printre florile din grădină.

Pe exterior, capela – o bisericuţă în miniatură – este de un alb orbitor, iar pe interior, pereţii sunt pictaţi cu scene biblice, extrem de impresionante, catapeteasma fiind din lemn sculptat şi pictat.  

Slujbele sunt oficiate aici de părintele Ion Alexandru Budeşteanu, un sprijin de nădejde pentru vârstnicii din cămin şi nu numai. Este drept, bătrânii au la Căminul „Sf. Spiridon” şi psiholog, şi medici şi asistenţi medicali şi îngrijitori, însă prezenţa preotului şi a micuţei capele din apropiere contează pentru ei cât o mie de psihologi.

Construcţia binevenitei capele – făcută la iniţiativa şi cu sprijinul Arhiepiscopiei „Dunărea de Jos” – a fost menţionată, recent, de primarul municipiului Galaţi, Dumitru Nicolae, prezent la ceremonia de încheiere a proiectului european ce a urmărit realizarea lucrărilor de modernizare a Centrului „Sf. Spiridon”.

Centrul are acum centrală termică de ultimă generaţie, aclimatizoare, tâmplărie modernă de PVC şi geam termopan, ba chiar şi lift, totul pentru ca viaţa bătrânilor de aici să fie mai bună.

Însă fără bisericuţa din curte, investiţia de milioane de lei ar fi fost incompletă, căci pentru sufletul locatarilor blocului de pe Domnească este necesar dar nu şi suficient doar confortul fizic…

Citit 822 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.