Actorul Grig Dristaru, la aniversare: „Teatrul înseamnă viaţă”

Actorul Grig Dristaru, la aniversare: „Teatrul înseamnă viaţă”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Grig Dristaru a venit la Teatrul Dramatic din Galaţi în 1966, prin repartiţie, după absolvirea facultăţii la Bucureşti. S-a născut la Constanţa şi este iremediabil îndrăgostit de mare. Primul său rol aici… au fost vreo cinci, pentru că l-a înlocuit pe Emil Hossu, care pleca din trupa gălăţeană. Pentru el, „teatrul înseamnă viaţă. Fără teatru nu trăieşti”, spune actorul cu convingere. „Profesoara noastră, Eugenia Popovici, ne spunea: noaptea, adormiţi cu personajul în gând, mâncaţi ca el, umblaţi ca el. Teatrul e un magnet, e ceva extraordinar de puternic, pentru cei ce-l fac realmente cu sufletul”.

De 40 de ani este şi profesor de teatru, la Şcoala Populară de Artă, unde i-au trecut prin mână peste 20 de promoţii de absolvenţi. „Ce poate fi mai frumos decât să te sune o fostă elevă şi să-ţi spună: am absolvit cu 10 Institutul de Teatru din Iaşi! Am trăit această bucurie”, recunoaşte actorul, care are mare încredere în şcoala de teatru ieşeană.

Marele său of este acela că „de la o anumită vârstă, vrei să mai fii cum erai şi nu mai poţi, puterile scad. Mă întreb, oare unde se duce puterea  din om?”.

Publicul îl iubeşte cel mai mult în spectacolele de comedie: „Mă doare sufletul că nu mai pot să le ofer comedie”, spune cu regret îndrăgitul actor. În prezent, iubitorii teatrului îl pot vedea pe Grig Dristaru în câteva dintre spectacolele Dramaticului gălăţean: „Regele Ioan”, „Diavolul şi moartea”, „Afacerea Protar”, „Zăpezile de altădată”, „Echilibru instabil”, „Hotelul celor două lumi”, „Magnum Mophtologicum”. Astăzi, la aniversare, îi mulţumim pentru tot ce ne-a dăruit în aceşti 46 de ani pe scenă şi îi dorim să găsească mai departe puterea de a interpreta roluri frumoase.

Citit 6801 ori Ultima modificare Joi, 06 Septembrie 2012 22:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.