Serbările iernii continuă: Nume mari ale muzicii folk vin la Galaţi

Serbările iernii continuă: Nume mari ale muzicii folk vin la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Se anunţă un weekend de poveste


Primăria Municipiului a decis: gălăţenii nu trebuie să stea în casă la acest sfârşit de săptămână. Astfel, sâmbătă şi duminică sunt programate două seri de folk ce urmăresc să pună în valoare esplanada de la Sala Sporturilor - un amplasament care, cu prilejul sărbătorilor de iarnă, reintră în atenţia gălăţenilor.
Sâmbătă, 15 decembrie, şi duminică, 16 decembrie, nume importante ale folkului românesc vin în oraşul nostru, pe scena care va fi amenajată pe esplanada din faţa Sălii Sporturilor: Mircea Florian, Alina Manole, Raul Cârstea, Marius Baţu, Nicu Alifantis & Zan şi Mircea Vintilă, în două seri magice pentru toţi iubitorii folkului din Galaţi. Niciodată, toţi aceştia nu au mai cântat, în formulă reunită, la noi.

De la Alina Manole la Nicu Alifantis

Sâmbătă, 15 decembrie, începând cu ora 18.00, vor urca pe scenă Puiu Creţu (coincidenţă de nume cu regretatul fondator al formaţiei Cristal), cu piese de pe albumul “Societatea Abruptă”, de anul acesta, pe versuri de Adrian Păunescu, Alina Manole, cea mai bună voce feminină din folk-jazz, Raul Cârstea şi Adrian Manolovici, cu un proiect folk-rock inedit, “The Acoustic Gentleman” şi apoi Nicu Alifantis & Zan, clasici ai folkului, pe care nu ne-am sătura ascultându-i.

Buică, Baţu, Florian şi Vintilă

Duminică, 16 decembrie, tot de la ora 18.00, vor urca pe scenă Cristian Buică, Marius Baţu, fondatorul grupului “Poesis” şi iniţiatorul trupei “Pasărea Colibri”, Mircea Florian, cu proiectul “Florian din Transilvania” şi Mircea Vintilă.
Aşadar, sâmbătă şi duminică, pe esplanada de la Sala Sporturilor, gălăţenii sunt aşteptaţi să redescopere folkul de cea mai bună calitate.

Citit 7935 ori Ultima modificare Joi, 13 Decembrie 2012 18:49

9 comentarii

 • postat de SUMERUNAIHCO
  Duminică, 16 Decembrie 2012 22:15
  mă simt intrigat și insultat totodată de mediocritatea postărilor de mai jos de persoane care habar nu au despre ce vorbesc, care doar ce au venit de la supermaket obosiți de atâta ”febră” a cumpărăturilor și vin aici și stropesc cu snobism dacă nu cu prostie peste o bună intenție a unora indiferent de culoarea politica care incearcă să arate gălățenilor că pot sta în picioare să audă și să trăiască atmosfera unor ani de glorie. Că de palmierii plantați vara pe strada brăilei nu vă legati că a cheltuit primăria bani publici aiurea și borduri și alte bazaconii, dar că au chemat adevărate voci ca Nicu Alifantis, Mircea Baniciu, Marius Bațu, Cristian Buică, mari artiști care au făcut ca burnița și ceața să treacă pe lângă oameni și pe lângă mine în compania unui pahar cu vin fiert retrăind atmosfera anilor ‘80 pe când muzica folk chiar era un mod de viață, faceți atâta tam-tam ieftin. M-a durut, dar m-a și bucurat absența marelui public, m-a durut pentru simplul fapt că muzica de foarte bună, muzica veche nu mai are căutare, nu mai are ecou în sufletele românilor, că oamenii preferă comoditatea căminului, sau atmosfera atât de comercială a unui pub, la o masă și pe un fond muzical în ale cărui refrene se tot invocă banii și femeile, și m-a bucurat pentru că am putut fi aproape de mari artiști ai României, că a lipsit îmbulzeala, țigăneala, că am stat lejer în picioare cu un pahar cu vin fiert și o țigare nefiind înghiontit, împins, nefiind nevoit să îmi audă urechile de jur-împrejuru-mi tot felul de ”discuții” altele decât cele legate de concertul cu pricina.
  În acest weekend, în Galați a fost făcută o invitație la cultură în aer liber și numai cine a vrut a retrăit atmosfera unor vremuri care nu au voie să fie apuse. Am fost puțini, dar buni, am fost puținii care încă mai fredonăm versurile unor cântece atât de vii, atât de frumoase ale unor ani pe care nu-i vom mai putea retrăi niciodată.
  Mă simt stânjenit în fața acestor mari artiști că au privit peste creștetele noastre, ale celor puțini prezenți constatând cât de puțini suntem, plecând doar cu scuza vremii reci, că mulți nu au ieșit la spectacol din cauza vremii nefavorabile! Prostii! În ziua de azi românului până și un spectacol moka i se pare scump!
  Felicitări Primăriei Galați care încearcă (zadarnic) să re...descopere gălățenilor atmosefera unor ani, peste care și Galațiul a trecut, cel puțin cu mine și cu iubita mea a reușit!
  Concluzie: clar comuniștii aveau mare dreptate că te obligau să participi la spectacole (FLACĂRA), la genul de întruniri pentru culturalizare și doar așa multora le-a mai rămas în cap dacă nu imagini ale unor artiști măcar un sănătos obicei – acela de a mai ieși la un eveniment cultural în oraș, nu numai la supermarket!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Tichie de margaritar
  Vineri, 14 Decembrie 2012 17:45
  La saracia si la frigul de afara astea intr-adevar ne mai lipseau! Alo Primaria, cheltuiti banul public aiurea! Alo cetateni, luati atitudine!
  0
  0
  Raportează
 • postat de eugenom
  Vineri, 14 Decembrie 2012 16:44
  Folkul este poezie in armonia strunelor chitarei. Este o locatie cum nu se poate mai proasta. Prefer sa platesc un bilet si sa ascult , sa traiesc folkul intr-o sala sau un club.
  0
  0
  Raportează
 • postat de iorga
  Vineri, 14 Decembrie 2012 13:10
  e scump 'gd". nu a gresit cu nimic. tot anul nu au concerte iar cand vin sarbatorile vor si ei sa compenseze perioadele neproductive
  0
  0
  Raportează
 • postat de GD
  Vineri, 14 Decembrie 2012 10:49
  Atatea nume mare ale folkului..si fara galateanul nostru, Vasile Seicaru.
  Nu stiu cu ce a gresit omul asta de niciodata nu este chemat sa cante la Galati...
  0
  0
  Raportează
 • postat de Eu
  Vineri, 14 Decembrie 2012 09:59
  "Serbarile iernii continua..." hai sa fim seriosi. Care serbari ? Si evenimentele organizate in cel mai amarat catun din Austria sau Germania eclipseaza cu mult ceea ce se petrece pe aici.
  De Targul de Craciun a auzit cineva ?
  0
  0
  Raportează
 • postat de Galatzi
  Vineri, 14 Decembrie 2012 09:20
  Oricum este o locatie mult mai buna decat cea aleasa la Sarbatorile Galatiului. Este si mai mult spatiu. Este ok. Poate nu va mai fi atat de frig pana atunci.
  0
  0
  Raportează
 • postat de iorga
  Vineri, 14 Decembrie 2012 09:16
  felicitari,chiar daca e frig afara
  0
  0
  Raportează
 • postat de IonV
  Vineri, 14 Decembrie 2012 00:30
  Pe geru' asta , mai mare dragu' sa stai la spectacol pe esplanada Salii Sporturilor ! De ce nu in Sala sau oriunde in alta sala , Sindicate , teatre ? Mai tre' sa tii si-o capatana de varza murata-n mana !
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.