Serbările iernii continuă: Nume mari ale muzicii folk vin la Galaţi

Serbările iernii continuă: Nume mari ale muzicii folk vin la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Se anunţă un weekend de poveste


Primăria Municipiului a decis: gălăţenii nu trebuie să stea în casă la acest sfârşit de săptămână. Astfel, sâmbătă şi duminică sunt programate două seri de folk ce urmăresc să pună în valoare esplanada de la Sala Sporturilor - un amplasament care, cu prilejul sărbătorilor de iarnă, reintră în atenţia gălăţenilor.

Sâmbătă, 15 decembrie, şi duminică, 16 decembrie, nume importante ale folkului românesc vin în oraşul nostru, pe scena care va fi amenajată pe esplanada din faţa Sălii Sporturilor: Mircea Florian, Alina Manole, Raul Cârstea, Marius Baţu, Nicu Alifantis & Zan şi Mircea Vintilă, în două seri magice pentru toţi iubitorii folkului din Galaţi. Niciodată, toţi aceştia nu au mai cântat, în formulă reunită, la noi.

De la Alina Manole la Nicu Alifantis

Sâmbătă, 15 decembrie, începând cu ora 18.00, vor urca pe scenă Puiu Creţu (coincidenţă de nume cu regretatul fondator al formaţiei Cristal), cu piese de pe albumul “Societatea Abruptă”, de anul acesta, pe versuri de Adrian Păunescu, Alina Manole, cea mai bună voce feminină din folk-jazz, Raul Cârstea şi Adrian Manolovici, cu un proiect folk-rock inedit, “The Acoustic Gentleman” şi apoi Nicu Alifantis & Zan, clasici ai folkului, pe care nu ne-am sătura ascultându-i.

Buică, Baţu, Florian şi Vintilă

Duminică, 16 decembrie, tot de la ora 18.00, vor urca pe scenă Cristian Buică, Marius Baţu, fondatorul grupului “Poesis” şi iniţiatorul trupei “Pasărea Colibri”, Mircea Florian, cu proiectul “Florian din Transilvania” şi Mircea Vintilă.

Aşadar, sâmbătă şi duminică, pe esplanada de la Sala Sporturilor, gălăţenii sunt aşteptaţi să redescopere folkul de cea mai bună calitate.

Citit 8035 ori Ultima modificare Joi, 13 Decembrie 2012 18:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.