Moroianu versus Strungă: Cine va conduce Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii?

Moroianu versus Strungă: Cine va conduce Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Astăzi, la prânz, are loc interviul (proba orală) din cadrul concursului pentru ocuparea postului de manager al Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” pentru următorii trei ani. Cei doi contracandidaţi sunt actuala directoare, Camelia Moroianu şi Emil Strungă.

O ingineră şi un fizician

Camelia Moroianu ocupă această funcţie de opt ani. Este de profesie ingineră şi a lucrat, până în 2004, la Direcţia Tehnică a ICMRS. Din 2002 şi până în toamna anului trecut a fost membră PDL, după care a trecut la PNL. Emil Strungă este membru PNL din 1990. A avut trei mandate de consilier judeţean, între 1992 şi 2004, şi un mandat de deputat în Parlamentul României, din 2004 până în 2008. Este fizician, a lucrat la Spitalul Judeţean, a fost profesor la universitate şi în prezent predă Biofizică la Şcoala Postliceală Sanitară „Carol Davila”.

I-am întrebat pe fiecare dintre cei doi cu ce gânduri participă la examen şi ce vor face dacă vor primi mandatul: „Îmi doresc să-mi pot continua activitatea începută acum opt ani, să văd proiectele mari duse la bun sfârşit – Parcul Zoologic de la Gârboavele, care mai necesită derularea a încă două etape până când va putea deveni un parc european - şi proiectul serelor, care necesită şi o finanţare europeană. De asemenea, trebuie demarată şi amenajarea expoziţiei permanente a instituţiei, care va avea ca tematică zonele umede şi va fi bazată pe 3D, pe IT, sunet şi mişcare”, afirmă Camelia Moroianu.

Emil Strungă ne-a declarat că, fiind pasionat de astrofizică, a avut, începând din 2008 o bună colaborare cu Planetariul şi Observatorul astronomic. „În 1993, când regretatul Răsvan Angheluţă a pus bazele Complexului Muzeal, eu eram consilier judeţean. Apoi, ca profesor de Biofizică la Şcoala Postliceală Sanitară, am organizat activităţi şi simpozioane în sala Auditorium. Particip la acest concurs din dorinţa de a face ceva util pentru instituţie şi pentru gălăţeni. Voi pune în mişcare toate pârghiile - guvernamentale, euroregionale şi bineînţeles, judeţene pentru a putea redeschide gălăţenilor apetitul pentru cultura care, în vreme de criză, suferă”.

Citit 7447 ori Ultima modificare Miercuri, 09 Ianuarie 2013 17:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.