INEDIT/ Oleg Fulga, la a doua expoziţie: Cum se transformă un dentist în artist
Foto: Foto: Florin Matei

INEDIT/ Oleg Fulga, la a doua expoziţie: Cum se transformă un dentist în artist
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” se va deschide vineri, la ora 12,00, expoziţia temporară „Ceramica - de la tehnică la artă”, realizată de Oleg Fulga. „Expoziţia, unică în lume, cuprinde aproximativ 60 de bijuterii miniaturale, executate manual din metaloceramică, reprezentând simboluri antice, flori sau animale”, explică Florin Matei, responsabil relaţii publice în cadrul instituţiei.

Oleg Fulga, originar din Republica Moldova, a devenit cetăţean român în 1998, este stabilit la Galaţi şi practică meseria de tehnician dentar din 1995. „Vizitatorii vor fi surprinşi să vadă aceste bijuterii inedite, confecţionate cu multă atenţie, migală şi îndemânare. Practic, titlul expoziţiei exprimă şi povestea acesteia: un tehnician dentar, pasionat de frumos, a reuşit să creeze artă folosindu-se de meseria lui tehnică şi precisă”, adaugă Florin Matei.

Exponatele sale sunt unice, modalitatea de confecţionare fiind una specială: sunt necesare aproximativ 18-20 arderi la 950 de grade, câte 25 de minute fiecare, pentru a finaliza o lucrare. „Mulţi spun că exponatele mele sunt valoroase din punct de vedere material. Pentru mine, însă, acest lucru nu este important. Eu vreau doar să încânt ochiul vizitatorilor cu frumuseţea şi gingăşia acestor bijuterii miniaturale şi să arăt că în munca pe care o desfăşor zi de zi există şi artă”, declară Oleg Fulga.

Prima sa expoziţie a avut loc anul trecut, la Muzeul de Istorie. Cea de acum, a doua, va rămâne deschisă până pe 31 iulie, la Complexul de Ştiinţele Naturii.

Citit 1400 ori Ultima modificare Marți, 18 Iunie 2013 17:43

4 comentarii

 • postat de dentist
  Joi, 20 Iunie 2013 06:26
  Din titlu aflam ca artistul este dentist pentru ca mai apoi sa fim informati ca ,de fapt, este doar tehnician dentar.E ca si cum am crede ca autoarea articolului este scriitoare dar dansa este ,de fapt, doar un scrib la un birou de copiat acte.Restul e doar o ,,capodopera,, de arta .Bravo Angela, ai lovit din nou !
  0
  0
  Raportează
 • postat de Cu arta-n dinti
  Miercuri, 19 Iunie 2013 19:46
  Ai dinti noi "gratis" Angela Ribinciuc? Daca inca nu ai inteleg ca se va intampla in curand....
  0
  0
  Raportează
 • postat de A fi sau a nu fi artist
  Miercuri, 19 Iunie 2013 19:42
  Buna formularea "de la tehnică la artă". De la tehnică la artă.... e cale luuuunga!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Gogu
  Miercuri, 19 Iunie 2013 19:37
  :)))))))))) La Galati orice este posibil in lipsa artei!!!
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.