„Mici giuvaeruri” din ceramică şi metal: Arta gălăţeanului Oleg Fulga câştigă adepţi

„Mici giuvaeruri” din ceramică şi metal: Arta gălăţeanului Oleg Fulga câştigă adepţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” s-a deschis, vineri, expoziţia „Ceramica - de la tehnică la artă”, cu lucrări realizate de Oleg Fulga, tehnician dentar pasionat de arta plastică.

Emil Strungă, managerul instituţiei gazdă, consideră lucrările expuse „mici giuvaeruri”, datorită modului şi detaliilor de execuţie, dar şi pasiunii cu care au fost realizate. Dan Basarab Nanu, directorul Muzeului de Artă Vizuală, a recunoscut că diferenţa între prima expoziţie, de anul trecut, a lui Oleg Fulga şi cea de acum este fundamentală: „Dacă atunci accentul se punea strict pe tehnică, acum zona plastică este cea care impresionează. Se văd foarte clar elementele de influenţă din zona art nouveau, din zona art deco, lucru pentru care sincer îl felicit pe autor”. Cătălin Negoiţă, directorul DJCPN, făcând referire la numărul mare de arderi repetate în cuptor necesare pentru realizarea obiectelor expuse, şi-a declarat, public, respectul faţă de „arderea interioară perpetuă a domnului Oleg Fulga, pentru pasiunea cu care face aceste mici obiecte de artă, dar şi pentru faptul că nu urmăreşte câştigul material”.

Autorul lucrărilor a mulţumit instituţiei gazdă şi tuturor celor ce l-au susţinut în realizarea expoziţiei şi a declarat: „Sper ca lucrările mele să vă convingă că diferenţa între tehnică şi artă, în ceea ce priveşte ceramica, este strâns legată de măiestria omului. Primesc pe internet mesaje din toată lumea, oamenii mă întreabă cum le-am făcut, toţi vor să afle tehnica. Am studiat, am stat de vorbă cu oameni de artă, de la care am avut multe de învăţat. Aparatura folosită este specială pentru tehnica dentară, iar materialele sunt foarte scumpe, investiţia totală se ridică la câteva mii de euro. Deocamdată, piesele expuse nu sunt de vânzare. Avem proiecte cu muzee din mai multe oraşe, iar ceea ce îmi propun în prezent este să promovez arta gălăţeană”, a mai adăugat Oleg Fulga.

Expoziţia rămâne deschisă până la finalul lunii iulie.

Citit 1729 ori Ultima modificare Duminică, 23 Iunie 2013 13:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.