Ce putem vedea în acest weekend la Dramatic şi Muzical

Ce putem vedea în acest weekend la Dramatic şi Muzical
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Opera "La Boheme", la Muzical

Iubitorii teatrului liric sunt aşteptaţi duminică, 15 februarie, de la ora 18,00, la Teatrul Muzical „N. Leonard”, la reprezentaţia spectacolului „La Boheme”, operă în patru acte, compusă de Giacomo Puccini, pe un libret de Giuseppe Giacosa şi Luigi Illica.

Din distribuţia operei, realizată după romanul „Vie de boheme” de Henri Murger, fac parte gălăţenii Nicoleta Maier, Mihaela Alexa (debut), Daniel Mateianu, Iulian Sandu, Florin Marcovici, dar şi artişti din marile oraşe ale ţării: Răzvan Săraru (Constanţa), Eugen Secobeanu (Bucureşti), Alexandru Aghenie (Braşov). Alături de aceştia, vor încânta publicul corul, orchestra şi baletul teatrului.

Dirijorul spectacolului va fi Mircea Holiartoc, dirijorul corului Daniel Nistor, regia îi aparţine lui Giampiero Zazzara, adaptarea scenografică a fost gândită de Gheorghe Andreescu, pregătirea muzicală de Tatiana Zaharova şi Valentina Popovciuc, regia tehnică este semnată de Viorica Mărăndici şi Gabriela Gegea, iar sufleor va fi Claudia Colceriu.

Preţul biletului este 21,60 lei sau 10,80 lei (preţ redus).

La Dramatic, spectacole pentru toate gusturile

O altă invitaţie de petrecere a timpul liber vine din partea Teatrului Dramatic „Fani Tardini”, unde astăzi, 13 februarie, de la ora 19,00, se va juca piesa „Pană de automobil”, după Friedrich Dürrenmatt. „Un spectacol despre o întâmplare stranie a unui om care, având un accident, ajunge să locuiască, într-o seară, în aceeaşi casă cu nişte foşti justiţiari - un fost procuror, un fost avocat şi un judecător, care se joacă de-a procesul şi îl implică şi pe acest nou venit în jocul lor”, declară Cristian Gheorghe, directorul Teatrului Dramatic. Regia artistică îi aparţine lui Radu Nichifor, iar din distribuţie fac parte din Lucian Pînzaru, Gheorghe V. Gheorghe, Stelian Stancu, Vlad Vasiliu, Dan Căpăţână, Ioana Citta Baciu şi Liliana Lupan.

Viaţa de schimb a lui Victor Cilincă

Sâmbătă, 14 februarie, de la ora 19,00, la teatru sunt invitaţi gălăţenii care au ratat, în luna ianuarie, premiera piesei „Viaţă de schimb”, a colegului nostru Victor Cilincă, ori cei care au plăcerea de a o revedea. Piesa a fost premiată în anul 2011 la Concursul Naţional de Dramaturgie - Comedie din cadrul Festivalului Naţional de Comedie şi tipărită în volumul „Teatru”, Editura "Axis libri" Galaţi.  Regia artistică este semnată Cristian Gheorghe, iar pe scenă vor intra în pielea personajelor nu mai puţin de 16 actori: Ciprian Braşoveanu, Oana Preda Gheorghe, Aureliu Bâtcă, Ionuţ Moldoveanu (debut), Gabriel Constantinescu, Flavia Călin (debut), Petrică Păpuşă, Dan Capăţână, Vlad Ajder, Florin Toma, Mihaela Lecca, Virgil Tăbuş, Ştefan Forir, Răzvan Clopoţel, Bogdan Culeaşă şi David Alexandru Gheorghe.

Întânire cu Motanul Încălţat

"Toţi copii din Galaţi sunt rugaţi să-şi pregătească cizmuliţele preferate pentru a căpăta puteri magice. Nu, nu vine Moş Nicolae, ci îndrăgitul Motan Încălţat. Unde? Când? Duminică, 15 februarie, la Teatrul Dramatic, de la ora 10,30. „Cel mai viteaz motan se va lupta cu fiorosul Căpcăun şi îşi va ajuta stăpânul să o cucerească pe frumoasa fată a regelui. Se anunţă o nuntă mare, care va dura trei zile şi trei nopţi. Haideţi să trăim împreună magia poveştii”, sună invitaţia organizatorilor pentru toţi prichindeii. Aventura în castelul marchizului de Carabas este un spectacol modern şi alert, care, pe lângă mijloacele clasice ale animaţiei, foloseşte şi tehnica proiecţiei digitale. Preţul biletelor este de 8 lei pentru copii şi 10 lei pentru adulţi.

Duminică, premieră

Actorii Răzvan Clopoţel şi  Ştefan Alecsandru Forir vă aşteaptă duminică, 15 februarie, de la ora 19,00, la teatru, pentru a vă încărca bateriile şi a vă delecta cu o porţie zdravănă de râs cu „Buzunarul cu pâine”, de Matei Vişniec, în regia lui Vlad Matei Ajder. Spectacolul se va juca pentru prima dată în acest weekend la Galaţi, reflectând, ca o oglindă magică, spectacolul naturii umane în cele mai candide şi mai ruşinoase zvâcniri ale sale. Două personaje cu care spectatorul ar refuza instinctiv să se identifice reuşesc, cu un umor înşelător, să îi arate publicului mai mult decât ar vrea să vadă: laşitatea, pasivitatea, repetabilitatea existenţei noastre, care ne pot condamna la o viaţă trăită din mila altora sau a destinului.

Citit 1298 ori Ultima modificare Joi, 12 Februarie 2015 18:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.