ÎNCEPE Festivalul INTERNAŢIONAL de film documentar. INTRARE LIBERĂ

ÎNCEPE Festivalul INTERNAŢIONAL de film documentar. INTRARE LIBERĂ
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Astăzi, 17 septembrie, de la 18,00, la Muzeul de Artă începe Festivalul de film documentar european KineDok cu "Epuizaţi” (Croaţia, 2014) şi o dezbatere cu invitaţii Andreea Burdujanu, reprezentant One World Romania, coordonator al proiectului, Cornelia Mateiţă, preşedinte Asociaţia "Magister XXI" a cadrelor didactice pensionare, Petruţa Moisi, preşedinte Centru Consultanţă Ecologică Galaţi.

La muzeul gălăţean vor fi prezentate astfel, în fiecare joi seara, până pe 3 decembrie, un număr de 12 filme realizate în România, Polonia, Cehia, Slovacia, Olanda, Ungaria, Danemarca, Croaţia şi Rusia. Proiecţiile vor fi urmate de dezbateri cu publicul şi cu invitaţii.

Asociaţia KineDok „este un nou fel de comunitate internaţională, o reţea unică de cluburi de film şi o platformă de distribuţie alternativă care reuneşte fanii şi realizatorii de ocumentare creative. Kinedok este un proiect al One World Romania, în parteneriat cu Cehia, Slovacia, Ungaria şi Croaţia". Proiectul prezintă 12 filme documentare difuzate concomitent, în peste 20 de spaţii neconvenţionale din 13 oraşe din ţară.

Festivalul One World Romania a debutat în 2008, adus la Bucureşti de la Praga, când membrii echipei festivalului au înfiinţat Asociaţia One World Romania.

Acest festival de film documentar este singurul din România dedicat drepturilor omului.

Citit 1164 ori Ultima modificare Miercuri, 16 Septembrie 2015 20:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.