Submarinele nucleare ale Chinei și-au intensificat patrulările

Submarinele nucleare ale Chinei și-au intensificat patrulările
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Submarinele nucleare ale Chinei și-au intensificat patrulările, ceea ce a sporit tensiunea în Asia, potrivit Reuters. În premieră, China menține cel puțin un submarin cu rachete balistice nucleare pe mare, potrivit unui document al Pentagonului, lucru care sporește presiunea asupra SUA și a aliaților săi, Coreea de Sud și Japonia.

Flota chineză de șase submarine cu rachete balistice din clasa Jin efectuează patrule „aproape în permanență" spre Insula Hainan, în Marea Chinei de Sud. Echipate cu o nouă rachetă balistică cu rază de acțiune mai mare, submarinele pot lovi partea continentală a SUA, susțin specialiștii.

În acest context, China a declarat marţi că „se opune ferm” întâlnirii prevăzute între preşedintele Camerei Reprezentanţilor a Congresului american, Kevin McCarthy, şi preşedinta taiwaneză Tsai Ing-wen, promiţând că îşi va „apăra cu fermitate suveranitatea”, transmite AFP. Tsai Ing-wen, provenită dintr-un partid pro-independenţă, are prevăzută o escală în SUA la revenirea dintr-un turneu diplomatic în America Centrală, iar republicanul Kevin McCarthy a confirmat că se va întâlni miercuri cu aceasta, în California.

„China se opune ferm ca preşedintele Camerei Reprezentanţilor, Kevin McCarthy, a treia oficialitate a administraţiei americane, să se întâlnească cu Tsai Ing-wen”. China va urmări îndeaproape evoluţia situaţiei şi îşi va apăra cu fermitate suveranitatea naţională şi integritatea teritorială”, a declarat Mao Ning, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe chinez.

Citit 717 ori Ultima modificare Marți, 04 Aprilie 2023 16:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.