Cumpărăm, dar prea puţin!
Foto: Foto: Remus Basalic

Cumpărăm, dar prea puţin!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Am întâlnit şi gălăţeni care îşi pot cumpăra peşte ori de câte ori le pofteşte inima, dar prea puţini. Cei mai mulţi vin la pescării, văd, dar nu îşi permit să cumpere decât uneori şi nici atunci atât cât şi-ar dori.

„Eu îmi cumpăr de la aceeaşi pescărie, de fiecare dată. Vin destul de des, pentru că am avut nişte probleme de sănătate şi trebuie să mănânc peşte. Oferta e bună, găsesc peşte încă viu şi preţurile mi se par acceptabile”, ne-a spus Dumitru Trandafirescu, în vârstă de 64 de ani.

„Mie mi se pare foarte scump şi nu îmi permit să îmi cumpăr decât foarte rar. Pe timpul lui Ceauşescu, mâncam mult mai mult peşte decât acum, pentru că se şi producea. Acum e speculă. Cineva aduce peştele, îl vinde altcuiva şi tot aşa. E mai mult comerţ decât producţie şi se vede lucrul acesta, la preţ”, este de părere Dumitru Tănase, de 78 de ani.

„Preţurile sunt mari şi nu mi se pare normal. Cum să dai 20 de lei pe kilogramul de şalău? Şi sigur că nu e singurul peşte care se vinde prea scump. Eu vin să mă uit, dar de fapt nici nu prea cumpăr, pentru că sunt pescar vechi şi pasionat. Cel puţin în timpul verii, scot necesarul de peşte pentru casa mea, de vreo două kilograme pe zi. Dar nici nu are cum să fie peştele mai ieftin, dacă totul merge atât de prost în sectorul pescăresc. Pentru că mă duc la pescuit, văd. Braconajul este în floare peste tot şi poliţiştii ştiu asta, dar nu se face nimic”, ne spune Lascăr Boghici, de 64 de ani.

Citit 1312 ori Ultima modificare Marți, 08 Ianuarie 2013 17:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.