Să mai investim în flota de pe Dunăre?

Să mai investim în flota de pe Dunăre?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Mai merită să investim pentru a avea o flotă puternică pe Dunăre sau să ne lăsăm în baza a ce pică de la armatorii străini? Iată ce cred gălăţenii:

Mircea Necula, 58 de ani: “Ar trebui să investim noi, nu să vină alţii să ne facă armătura, ca să ne putem pune şi noi pe picioare. Asta ar însemna să avem cu ce, să gândim proiecte. E bine şi cu companiile din afară, poate că sistemul ar merge mai repede, ştiu ce trebuie făcut. Oricum, angajaţii sunt din ţara noastră şi avem nevoie de locuri de muncă. Poate că ar fi mai bine cu armatorii străini, poate ar merge mai repede. Dar, pe de altă parte, trebuie să luăm şi noi iniţiativă, nu să îi lăsăm mereu pe alţii să ne conducă. Trebuie să pună şi ai noştri osul la treabă, proiectanţii, firmele mari de construcţii. Oscilez. Normal, aş vrea ca investitorii să fie din ţară, dar trebuie să fie şi serioşi. Infrastructura trebuie lucrată puternic, dar cu control de la Guvern. Unde este CTC? Trebuie seriozitate şi control”.

Marin Ilie, 57 de ani: „Nici fonduri nu prea sunt. Toţi investitorii străini vor să facă profituri cât mai mari şi cât mai repede şi duc banii în ţara lor. Profitul merge la ei, pe noi nu ne ajută cu nimic. Noi ar trebui să investim în flotă, să fie investitori autohtoni. Investitorii străini fac bani într-o ţară, apoi pleacă şi fac bani în altă ţară. Iar nouă nu ne rămâne nimic. Îşi schimbă cuibul precum cucul”.

Vasile Mardare, 77 de ani: „Trebuie să investim noi. Avem nevoie de flotă. După părerea mea, transportul pe apă e mult mai ieftin decât cel terestru. Am lucrat la Uzina Mecanică Navală. Am fost şef de secţie acolo. Am lucrat pentru celelalte şantiere din Europa, nu numai din ţara noastră. Piesele noastre erau cel puţin egale cu cele din Norvegia şi Anglia, unde erau considerate a fi cele mai bune”.

Citit 2384 ori Ultima modificare Joi, 10 Ianuarie 2013 17:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.