ArcelorMittal Galaţi – amendat de Apele Române

ArcelorMittal Galaţi – amendat de Apele Române
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Direcţia Apelor Prut ne-a transmis ieri, 3 iulie, un comunicat de presă prin care ne informează că a procedat din nou la amendarea ArcelorMittal Galaţi, cu 35.000 de lei,  din cauza problemelor apărute la halda de zgură şi la zona de deversare a apelor uzate. Menţionăm că pe 19 iunie Combinatul fusese amendat cu aceeaşi sumă, tot pentru probleme similare.

„În data de 30.06.2009, cursul de apă Mălina (canalul de legătură dintre Balta Mălina Nord şi Balta Mălina Sud) a fost blocat din nou  pe o lungime de circa 60 de metri. Blocajul s-a produs ca urmare a alunecãrii şlamului existent în albia minoră (mal drept) a cursului de apă Mălina. Această nouă alunecare a fost posibilă deoarece decolmatarea cursului de apă Mălina, urmare a prăbuşirii versantului haldei de zgură produsă în data de 19.06.2009, nu s-a realizat pe toata secţiunea de scurgere a apei, aşa cum s-a dispus anterior de Direcţia Apelor Prut”.

„Datorită acestui nou  incident, există pericolul ca în cazul unor ploi abundente să crească nivelul apei în iazul de decantare Mălina Nord cu posibilitatea deversării barajului acumulării Mălina dinspre aval spre amonte având efecte negative asupra calităţii apei din lac”, se afirmă în comunicatul semnat de Dan Buruiană, purtătorul de cuvânt al amintitei instituţii.

S-a dispus rezolvarea de urgenţă a problemei (s-a interzis chiar şi exploatarea zgurei în zona instabilă), în caz contrar societatea urmând să fie din nou sancţionată.

„În situaţii în care se vor  constatata abateri repetate de la reglementarile în vigoare şi unde se manifestă lipsă de interes faţă de rezolvarea problemelor menţionate în procesele verbale de constatare anterioare se vor  aplica amenzi la valoarea maximă”, se mai spune în comunicat.

Citit 2156 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.