Infracţiuni cu autor cunoscut la CJ

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
13 comentarii

Trebuie să spun, din capul locului, că acest text nu este un editorial obişnuit. Articolul de faţă este, în fapt, o sesizare (cu aspecte penale şi administrative) către toate instituţiile statului care au în aria de competenţă faptele pe care le voi prezenta mai jos.

Aşadar, în vreme ce modernizarea Grădinii Zoo din pădurea Gârboavele a depăşit cu un an termenul de finalizare stabilit prin proiectul de executare, angajaţii Consiliului Judeţului responsabili de proiect ard gazul de pomană şi se ocupă - prin abuz în serviciu şi deturnare de fonduri - de fantezii personale. Mă refer la faptul că în apropierea Zoo a apărut  - la ordinul preşedintelui CJ şi a consilierei  Paraschiva Vintilă  - un adăpost de câini fără stăpân. Pare un fapt banal, însă, după cum veţi vedea, avem de-a face cu o încălcare grosolană a legislaţiei.

Informez opinia publică şi instituţiile responsabile că adăpostul în discuţie a fost construit sub îndrumarea celor două persoane amintite mai înainte şi că pentru ridicarea lui s-au folosit materiale sustrase din patrimoniul Consiliului Judeţului şi s-au folosit angajaţii Zoo. Faptul că adăpostul pentru câini nu este prevăzut în bugetul CJ Galaţi şi nu a fost înregistrat ca activ, confirmă furtul de materiale şi de mână de lucru. Intră în discuţie, de asemenea, asigurarea hranei pentru cei 30-40 de câini adăpostiţi acolo, dat fiind că există informaţii cum că se dijmuieşte din porţia animalelor de la Zoo.

Mai mult decât atât, lucrarea menţionată nu are nici un aviz legal. Potrivit legislaţiei în vigoare, ar trebui să existe acolo atât o autorizaţie sanitar-veterinară, cât şi o autorizaţie de mediu, însă niciunul dintre amintitele documente nu a fost vreodată solicitat de către cei care au construit ferma de câini pe domeniul public. Mai mult decât atât, dat fiind că pădurea Gârboavele este arie naturală protejată, ar fi trebuit să fie emis un aviz special, având în vederea că biocenoza zonei este afectată major de prezenţa câinilor fără stăpân. Evident, nici acest aviz nu există.

Fără îndoială, persoanele care au comis acest abuz grosolan la Gârboavele ar putea spune că adăpostul de câini nu aparţine CJ şi că a fost făcut dintr-o iniţiativă privată. Perfect posibil. Însă, e nevoie ca deţinătorii să dovedească, cu acte, provenienţa materialelor folosite. În al doilea rând, ei trebuie să arate temeiul juridic pentru care ocupă acea suprafaţă dintr-o arie naturală protejată aflată în administrare publică. Merită ştiut că terenul ocupat de padoc nu a fost concesionat  nimănui, fie ONG sau persoană, ci este ocupat abuziv, dicreţionar, pe bază de tupeu. Iar cum încălcarea este patronată tocmai de către persoanele plătite din bani publici să vegheze asupra legalităţii (respectiv preşedintele Bacalbaşa şi consiliera Vintilă), se poate concluziona că avem de-a face cu infracţiunea de abuz în serviciu în formă continuată.

Date fiind informaţiile prezentate în articolul de faţă, în lumina articolului 16, alineatele 1 şi 2 din Constituţia României, precum şi a articolului 221 din Codul de Procedură Penală, invit instituţiile statului – în special DNA, Garda de Mediu, Direcţia Sanitară Veterinară şi Curtea de Conturi – să ia măsuri urgente pentru restabilirea legalităţii în privinţa faptelor sesizate aici.

P.S. Despre crescătoria ilegală de maidanezi de la Spitalul Judeţean, într-un articol viitor.

Citit 1695 ori Ultima modificare Joi, 20 Martie 2014 22:23

13 comentarii

 • postat de MAIDANEZ Duminică, 23 Martie 2014 07:32 5.13.145.*** Link la comentariu
  0
  2

  trebuie mentionat si fundatia sau ce o fi AJUTATIL PE LABUS, care este finantata tot de bacalbasa , nu din spaga lui, din baniii publici, unde a pus sefa pe familia grigore din cj, familie care stie sa pupe unde trebuie, si trec pe la cj, sa semneze doar pontajul, in rest, toata ziua o vezi pe madam grigore la plimbare prin oras, ca doar e tinuta in brate de bacalbasa...

  Raportează
 • postat de @ OM DE LITERE Sâmbătă, 22 Martie 2014 05:52 92.80.145.*** Link la comentariu
  1
  5

  Draga domnule, asta nu se numeste cumva "POLITICA PUMNULUI IN GURA"?

  Raportează
 • postat de OM DE LITERE Vineri, 21 Martie 2014 23:09 5.13.151.*** Link la comentariu
  1
  9

  Azi Crangan trebuia sa lanseze o carte in parteneriat cu Centrul Cultural.
  Ghici ce s-a intimplat dupa acest articol?????
  Lansarea s-a anulat, caci centrul cultural este subordonat CJ-lui condus de Bacalbasa!!!!!!!!!!!!!
  Saltimbancul de la conducerea CJ si-a arata din nou `cinstea si corectitudinea` de care face parada, razbunindu-se pe Crangan pentru ca i-a spus verde in fata adevarul.
  Domnule Nica, luati masuri cu Spider Man, ca o sa ramineti fara electorat in scurt timp. Asa ticalosii n-am mai pomenit de pe vremea lui Stalin!!!!

  Raportează
 • postat de Neagu Vineri, 21 Martie 2014 22:07 92.80.145.*** Link la comentariu
  1
  7

  Felicitari, domnule redactor sef! Ai respectul meu!

  Raportează
 • postat de eu Vineri, 21 Martie 2014 21:48 79.116.99.*** Link la comentariu
  2
  3

  domnule costel, ai toata admiratia mea. esti cel mai bun ziarist, redactor sef la o publicatie de galati. le stii pe toate si combati bine. azi ai combatut ca s-au facut niste adaposturi de ciini fara acte. corect, mai ai inca cel putin patru super dosare de coruptie locala pe care ai spus ca le prezinti. asta , primul e un fis, sa la vedem pe celelalte . oare alte fisuri?

  Raportează
 • postat de Matei Vineri, 21 Martie 2014 21:24 92.82.242.*** Link la comentariu
  1
  10

  Felicitari si din partea mea, domnule Crangan!
  Are dreptate cel care a comentat inaintea mea. E o teroare in CJ de nici nu va puteti inchipui!
  Nici pe vremea inchizitiei nu cred ca era asa!
  Omul asta e un nebun de legat, ca paranoic e putin spus.
  A reusit sa ne imparta in doua grupuri, un grup de salariati care sa-l pupe in fund si sa-i cante in strune, si alt grup in care salariatii sunt urmariti pas cu pas si vanati de primii. A reusit sa ne asmuta pe unii impotriva celorlalti, a reusit sa strice tot ce mai era cat de cat bun in noi.
  Lege? Ce este aceea lege pentru el? El este legea!
  Cine indrazneste sa-i spuna ca nu este corect ceea ce cere, trebuie sa isi ia talpasita! Ori zici ca el, ori, daca nu esti de acord cu el inseamna ca esti impotriva lui si atunci - pleci.
  Dar unde poti pleca in conditiile existente ? Cine te angajeaza cand somajul e la el acasa la noi in Galati?

  Raportează
 • postat de C.Fulger! Vineri, 21 Martie 2014 21:23 46.20.121.*** Link la comentariu
  0
  3

  Javrele la "javre" trag !!! Asta pana s-or manca intre ele,JAVRELE, fie ele patrupede sau BIPEDE !!! Cum orasul si judetul arata ca stapanit de javre de toate culorile,de la stanga la dreapta (eshichierului politic) nu ramane decat sa murim ca niste caini,nu varianta :"cainele moare de drum lung"...... dar unii dintre noi cu siguranta isi merita soarta !!! Dilema e :pe cine Dumnezeu sa-l pui sa te conduca ??? O varianta ar fi sa nu mai apelam la politicieni !!!Punem un director fara spate politic si 'pile " care sa raspunda ca orice muritor de rand in fata legii,asta ar fi o varianta !Vor avea de pierdut 'espertii' in campanii electorale si beneficiarii pungilor care contin ajutoare europene care in final se dovedesc ca au luat PLASA!

  Raportează
 • postat de nu te cred Vineri, 21 Martie 2014 21:11 5.13.181.*** Link la comentariu
  4
  2

  d-l costel, lasa circul asta pe care il faci. toata lumea stie ca esti cu m.stan. ceilalti trebuie condamnati mediatic. tu stii adevarul, toti sint doar pe interes, dar vrei si tu o felioara.nu te judec, vrei si tu de o prajitura de lux. dar nu-i crede pe toti prosti. asta sa o tii minte.

  Raportează
 • postat de Spider Man Vineri, 21 Martie 2014 18:45 109.102.48.*** Link la comentariu
  0
  8

  Felicitari domnule Crangan!
  Multi detin informatii despre aspectele ilegale ale dlui presedinte si ale doamnei consilier Vintila si le-au facut publice in comentariile scrie la articolele publicate pe site-ul ziarului. Avem rugamintea sa recititi aceste mesaje lasate, chiar sub semnul anonimatului, deoarece multi dintre cei care au scris acolo sunt angajati ai CJ care nu mai suporta teroarea in care lucreaza, dar nu au unde sa mearga daca isi dau demisia sau daca riposteaza fata de aceasta teroare. Multi sunt unici intretinatori de familii, au salarii mici, de 7-800 de lei, cu rate la banci sau CAR si pleaca acasa cu 5 - 6 lei dupa o luna de munca si umilinta.
  Va rugam sa continuati sa scrieti despre aceste lucruri ilegale poate se va sesiza cineva din parchetele sau politia galateana unde multi dintre noi am fost chemati sa dam declaratii pentru niste sesizari facute din fantezia unii presedinte plecat de acasa!
  Suntem umiliti, suntem batjocoriti, suntem furati, suntem batuti, suntem injurati, suntem calcati in picioare dar nu putem riposta. El are in spate un partid care il protejeaza. Pe noi nu ne protejeaza nimeni! Am riposta, dar cine ne tine spatele? Nimeni! SUnteti ultima speranta! Dumneavoastra, presa!

  Raportează
 • postat de nu vreau sa fiu hrana pentru maidanezi Vineri, 21 Martie 2014 14:01 82.137.8.*** Link la comentariu
  0
  9

  bacalbasa fa acasa la tine ..crescatorie de maidanezi ... nu in putinele locuri cu verdeata din acest oras

  Raportează
 • postat de BURUIANA Vineri, 21 Martie 2014 09:02 5.13.166.*** Link la comentariu
  0
  12

  TREBUIE TRAS LA RASPUNDERE ACEST FILOZOV CARE SE CONSIDERA CA FACE CE VREA CA PRESEDINTE AL CJ??
  GALATENII SA-U FRIPT TARE DE TOT DAND VOTUL ACETU-I FEDUDAL!!?
  ORGANELE ABILITATE SA INTRE IN ACTIUNE CA ASA ESTE NORMAL SA SE SESIZEZE DE ACESTE ABUZURI GROSLANE!!
  PROBABIL ASA FACEA SI BARONUL DE CONSTANTA!!
  FELICITARI CU OCAZIALANSARII CARTII''ULTIMUL ALBASTRU'

  Raportează
 • postat de adrian Vineri, 21 Martie 2014 08:42 86.127.208.*** Link la comentariu
  0
  17

  Atentie ca domnul Bacalbasa e foarte razbunator si fara scrupule .Din aceasta cauza s-ar putea sa aveti mari probleme.La spitalul judetean exista DSP-ul(are sediul) care se face ca ploua vazand caiinii care misuna prin curtea spitalului dar nu i-a nici o masura legala de teama consecintelor (de domnul Bacalbasa presedinte CJ),la fel si conducerea spitalului care e pusa de consiliul judetean (nimeni nu doreste sa fie schimbat din functie pentru ca respecta legea)

  Raportează
 • postat de relu Vineri, 21 Martie 2014 08:34 193.230.156.*** Link la comentariu
  1
  11

  Pentru ilegalitatile din Consiliu si Primarie nu sunt sanctiuni, pentru noi daaaaaaaaaaa. Inseamna ca nu este o minciuna ca acest mascaarici de Bacalbasa are afectiune mai mare pentru caini decat pentru oameni. O fi vre-un sectant cu practici dubioase??????

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.