Bere blondă, fabricată de studenţi

Bere blondă, fabricată de studenţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

După ce au produs, la facultate, diferite specialităţi de carne şi diverse produse lactate, mai nou, studenţii au ocazia să fabrice bere, tot în laboratoarele facultăţii. Staţia de bere, cea de-a treia staţie-pilot deschisă la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor (FSIA) în cadrul unui proiect european, a fost inaugurată oficial, săptămâna trecută. Instalaţia a fost pusă în funcţiune la sfârşitul lunii martie, iar după o lună, la încheierea procesului de producţie, cadrele didactice au avut ocazia să prezinte şi prima şarjă de bere blondă, cu patru grade alcool, obţinută cu noul echipament.

La fel ca staţiile-pilot de carne şi de lapte deţinute de FSIA, instalaţia proaspăt achiziţionată, în valoare de 250.000 de euro, este destinat practicii studenţilor. Aceştia vor urmări îndeaproape procesele prin care apa şi malţul „se transformă” în bere îmbuteliată şi chiar etichetată: plămădire, fierbere, fermentare, filtrare, îmbuteliere, pasteurizare. „În funcţie de ingredientele cu care pornim procesul de producţie, putem să obţinem în laborator circa cinci-şase sortimente diferite de bere: nefiltrată, bere din grâu, bere cu diferite grade de alcool. Poate vom achiziţiona şi un prăjitor de malţ, pentru a face şi bere brună”, am aflat de la prof. dr. ing. Corneliu Popa, unul dintre cadrele didactice de la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor din cadrul Universităţii "Dunărea de Jos".

Deocamdată, berea produsă în noul laborator nu are nici măcar un nume, dar cadrele didactice intenţionează să obţină aprobările pentru ca aceasta să fie vândută, la fel ca celelalte produse obţinute în laboratoarele facultăţii, la cantina studenţească a universităţii.

Citit 2957 ori Ultima modificare Joi, 01 Mai 2014 17:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.