Bem apă cu porţia

Bem apă cu porţia
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Situaţia este ignorată de autorităţi *

Potrivit unui raport al Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, prezentat, ieri, în şedinţa Comisiei de Dialog Social, “numai în municipiul Galaţi se asigură distribuţie continuă a apei potabile”.

„În celelalte oraşe, Tecuci, Tg. Bujor, Bereşti, distribuţia este discontinuă, opririle fiind între 5-20 ore pe zi datorită cantităţilor insuficiente de apă”.

Dacă în municipiul Tecuci şi în oraşele Tg. Bujor şi Bereşti sunt probleme cu cantităţile de apă, la Galaţi, întreruperile furnizării de apă au legătură cu… deciziile societăţii de stat, Apă Canal.

După cum se ştie, în municipiul Galaţi sunt mii de familii care nu primesc apă potabilă la robinet, ca urmare a deciziei  societăţii Apă Canal de a sista furnizarea preţiosului lichid către asociaţiile cu datorii. Măsură care îi sancţionează la fel şi pe gălăţenii cu datorii la întreţinere dar şi pe bun- platnici.

Despre această situaţie – care ar fi trebuit să constituie, ea singură, un subiect de discuţie al tuturor reprezentanţilor comunităţii locale – s-a trecut cu mare uşurinţă, ieri, la comisia de Dialog Social.

Doar s-a menţionat, în raportul DSP, că „în anul 2009 şi în trimestrul I al anului 2010 în municipiul Galaţi s-au înregistrat frecvente întreruperi ale distribuţiei apei potabile ca urmare a intenţiei SC Apă Canal SA de recuperare a restanţelor de plată de la beneficiari”.

În locul unor acţiuni (sau, măcar declaraţii!) care să le demonstreze gălăţenilor bun platnici că autorităţilor locale chiar le pasă de ei, la şedinţa de la Prefectură s-a precizat doar că la discuţii ar fi trebuit să fie invitaţi şi reprezentanţi ai SC Apă Canal.

Raportul DSP Galaţi arată că “în anul 2009 nu s-au înregistrat situaţii epidemiologice prin consumul de apă distribuită în sistem centralizat”. Slavă Domnului!

Să vedem cum ne vom descurca în acest an, în condiţiile în care zeci de blocuri miros a hazna de când Apă Canal le-a oprit furnizarea apei.

Citit 1310 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.