Boldea a vrut să se facă avocat în Kenya

Boldea a vrut să se facă avocat în Kenya
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Ieri, magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie i-au prelungit, cu încă 30 de zile, mandatul de arestare preventivă lui Mihail Boldea * Procurorii DIICOT Galaţi au inserat în cerere mai multe convorbiri telefonice ale deputatului, unele foarte savuroase *

În referatul trimis de procurorii gălăţeni sunt menţionate mai multe convorbiri telefonice pe care Boldea le-a avut cu Mihaela Bolboceanu, Mihaela Barabanciuc, Elena Petrea, Ştefan Lazăr, toţi inculpaţi în dosar, dar şi cu mulţi alţii, citaţi ca martori, chiar în dimineaţa zilei de 16 martie, atunci când şi el a fost citat la DIICOT. În toate convorbirile telefonice avute cu „ai lui”, cum singur îi denumeşte pe interlocutori, deputatul le-a dat indicaţii cu privire la percheziţii, la ce trebuie să declare şi ce nu, ba mai mult le-a indicat la toţi să se folosească de faptul că autorizaţiile de percheziţie trebuiau emise de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi nu de Curtea de Apel Galaţi.


 

„Boldea Mihail: Da şi să le spui: „Nu e competenţa Înaltei Curţi? Ce veniţi cu autorizaţie de la Curtea de Apel?” Şi faci obiecţiunile astea în procesul-verbal de percheziţie directă.

Bolboceanu Mihaela Cristina: Îhî.

Boldea Mihail:  Ia sun-o şi pe doamna Lia să vezi dacă sunt totuşi şi la ea acasă. Hai.”


 

Pregătirea fugii

După ce timp de mai bine de patru ore a dat indicaţii, Boldea s-a prezentat la DIICOT, unde a fost pus sub învinuire de procurori. Înainte de a ajunge la DIICOT, deputatul a luat legătura, la 07.23, cu o funcţionară de la banca la care avea deschise conturile. Dorinţa sa era simplă şi clară: dorea să îi fie transferaţi toţi banii din conturile personale în alte conturi, deschise pe numele lui George Hristru şi al Mihaelei Barabanciuc. Ba mai mult, Boldea a dat indicaţii şi cu privire la conturile bancare ale fratelui său Ştefan, de unde trebuiau „plimbaţi” banii în conturile celor doi inculpaţi.

Mihail Boldea a ţinut în permanenţă legătura cu inculpaţii şi cu funcţionara de la bancă, dar şi cu o femeie de la Camera Deputaţilor, care l-a informat că pentru percheziţia casei lui este nevoie de acordul Parlamentului. Ziua de 16 martie a fost foarte lungă pentru deputatul, care a aflat chiar că are persoane în anturaj care îl trădează. „Cineva din anturajul tău nu-i loaial. Eu auzisem de mai bine de-o lună că i-a ridicat şi-au început să dea din casă. Fii atent la oameni!… adică vezi CE şi cu CINE vorbeşti! Te rog să fii calm!”, au fost indicaţiile primite de Boldea prin sms.

Reproşuri la DNA

Tot în cursul zile de 16 martie, Boldea a luat legătura cu un ofiţer de la DNA căruia i-a reproşat că procuroarea Mihaela Agheniţei a furnizat date către DIICOT:

„Boldea Mihail: Doamna procuror Agheniţei i-a spus lui Cărare tot din dosar.

Vasile Dorinel Marian: Nu ştiu ce i-a spus...

Boldea Mihail: Ei, nu mai contează. Mă duc la DIICOT. Azi s-au făcut percheziţii şi i-a strâns. Toată lumea care a fost martor la dumneavoastră e la DIICOT luată”.

Reproşurile au fost făcute, toată lumea ştia ce şi cum trebuie să declare, aşa că Boldea şi-a făcut apariţia la DIICOT, de unde a ieşit destul de repede. Ziua însă nu s-a terminat, nici pentru el, nici pentru cei apropiaţi lui. Puţin după prânz, Narcisa Constantin i-a trimis un nou sms prin care îl informa că: „Eu sunt stupefiată că nu-nţeleg cât de idiot să fii să falsifici? Nu mi se părea c-ai fi! Nu te-a învăţat la şcoală că nu trebuie să laşi urme? Sau n-ai ştiut cum? De ce n-ai ştiut?."

Din toate convorbirile avute de Mihail Boldea cu „ai lui” reiese că acesta cunoştea fiecare acuzaţie pentru fiecare persoană în parte, în unele cazuri chiar mai bine decât inculpaţii. Ba mai mult, în una dintre convorbirile telefonice, Boldea, făcând referire la declaraţiile lui Bogdan Boza, recunoaşte că: „M-a băgat în puşcărie băiatul ăsta!… Mi-am terminat viaţa!”.

A fugit… n-a fugit… ba a fugit!

Procurorii DIICOT Galaţi au arătat Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi dovezile cu care demonstrează că Mihail Boldea a fugit din ţară şi nu mai avea intenţia să se întoarcă.

Pe 17 martie, Boldea l-a contactat pe Adrian Azoiţei, pe care l-a rugat să îl însoţească la moldoveni să îşi alimenteze maşina cu combustibil mai ieftin. Ulterior, deputatul s-a răzgândit şi l-a rugat pe Azoiţei să îl ducă la Bucureşti, unde i-a propus să îl ducă până la Istanbul, contra sumei de 3.500 de lei, pentru rezolvarea unor probleme personale. Ajuns în Turcia, Boldea a plecat, pe 18 martie, spre Kenya. Aici, Boldea a luat legătura cu familia şi a cerut să i se transfere toţi banii într-un cont pe care şi l-a deschis în Kenya. Deputatul nu a uitat nici de DVD-urile lăsate acasă, aşa că a solicitat ca cineva să-i facă „curăţenie”.

Intenţiile lui Mihail Boldea erau destul de clar explicate în mailurile trimise familiei: dorea să îi fie trimise actele de studii în original pentru a putea merge la şcoală în Kenya să devină avocat.

Toate acestea au contribuit la prelungirea mandatului de arestare emis pe 27 martie pe numele lui Mihail Boldea, care poate ataca decizia cu recurs.

Citit 3218 ori Ultima modificare Joi, 19 Aprilie 2012 20:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.