ALEGERI aproape ”exemplare”, pe raza judeţului Galați, în prima parte a zilei de duminică
Foto: Foto ”Viața liberă”, Marius Negri

ALEGERI aproape ”exemplare”, pe raza judeţului Galați, în prima parte a zilei de duminică
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Alegerile locale din acest an s-au desfăşurat, în comunele din judeţul Galaţi, conform legislaţiei electorale. În prima jumătatea a zilei, doar la unele secţii de votare au existat câteva probleme cu sistemul informatic, dar, în scurt timp, acestea au fost remediate. Atât membrii comisiilor, cât şi localnicii din comunele în care am ajuns astăzi speră că, până la sfârşitul alegerilor, practicile frauduloase vor fi evitate. Totodată, numărul secţiilor de votare i-a satisfăcut gălăţenii din judeţ, întrucât nu au fost nevoiţi să stea la cozi imense pentru a vota.

Partea proastă este că, potrivit câtorva preşedinţi ai secţiilor de votare, prezenţa alegătorilor la urnele de vot a fost redusă. „Până acum, prezenţa la vot a fost de 30 la sută (n.r. - la începutul orelor 15,00). Au venit şi tineri, şi vârstnici Am avut 11 cereri pentru urna mobilă, iar sistemul informatic a mers perfect”, ne-a spus Mariana Tarbuc, preşedintele secţiei de votare nr. 323, din comuna Independenţa. Totuşi, Georgiana Vasile, preşedintele secţiei de votare nr. 321, din aceeaşi comună, a menţionat că: „Au fost momente în care am introdus CNP-ul şi manual, dar ne-am descurcat.”

Şi la Cuca, Vânători sau Şendreni alegerile au decurs fără nicio problemă. „Avem şi prezenţă la vot. Aproximativ 40 la sută, până la această oră (n.r. - ora 14,30). La secţia noastră, nu s-au înregistrat fraude”, ne-a declarat Sandu Mioara, preşedintele secţiei de votare nr. 404, din comuna Şendreni.

Prezenţi în faţa secţiei de votare nr. 404 erau şi câţiva candidaţi: „Oamenii au înţeles că nu au voie să facă ceea ce făceau până acum. Ne mai plimbam de două, trei ori. Votam în locul unuia care este plecat în Italia sau Spania”, ne-a spus Maricel Oancea, unul dintre candidaţii pentru funcţia de primar al comunei.

În ceea ce priveşte comuna Pechea, la secţia de votare nr. 368 au fost câteva probleme cu sistemul informatic. „Nu era validată o persoană, dar au venit specialiştii şi au remediat problema”, a precizat Anca Borş, preşedintele secţiei de votare nr. 368, din Pechea.

Sistemul informatic le-a dat bătăi de cap şi membrilor comisiei de la secţia de votare nr. 411, din Tuluceşti. „Au fost introduse datele din buletinul unei persoane şi apăruse o eroare, dar s-a remediat problema. Am luat şi o declaraţie persoanei respective, în care se menţionează că nu a votat în altă parte”, ne-a declarat Mariana Mândru, preşedintele secţiei de votare nr. 411.

AFLĂ mai multe despre ALEGERILE LOCALE desfășurate la Galați - CLICK AICI

Citit 3814 ori Ultima modificare Luni, 06 Iunie 2016 03:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.