Vreţi cântare sau ţigări de contrabandă ?

Vreţi cântare sau ţigări de contrabandă ?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Dispunând de „semnale” la zi, cum că basarabenii titulari pe zona de nord-est a judeţului Galaţi la adus ţigări de contrabandă au început iar livrările, Poliţia Orăşenească Bereşti, în pofida vremii ploioase de joia trecută, descinzând în piaţa agroalimentară a oraşului, dis-de-dimineaţă, a scurtcircuitat reţeaua moldo-gălăţeană (ramificaţia Găneşti-Slivna-Bereşti), punând mâna pe câţiva dintre membrii ei – bărbaţi familiarizaţi cu trecerea fără probleme prin filtrele de la frontieră şi plasatori.

Procedând la controlarea – cu simţ de răspundere – a încăperii folosite la depozitat cântarele şi produsele rămase nevândute, agentul-şef Costel Negru ajunge la stocul de ţigări, „Plugarul” mai ales, provenite din Republica Moldova.

Introduse în România ilegal, ţigările se aflau într-un nevinovat dulap. Comercializarea lor – cu pachetul, pe sub mână, printr-un intermediar de încredere, joia şi duminica.

Luaţi ca din oală, contrabandiştii – trei basarabeni şi un tip din Bereşti – au fost conduşi la sediul Poliţiei. Li s-au luat declaraţii, s-a redactat adresa de eveniment către Vama Oancea, în scris, în vederea cercetării modului în care s-a putut trece spre Cavadineşti – ilegal – cu acest transport internaţional de ţigări. „Marfa” mirosind a Prut, confiscată.

În aceeaşi zi, după cum ne-a precizat inspectorul Viorel Marcu, comandantul Poliţiei Bereşti, s-a declanşat urmărirea penală. Neavând portiţe de scăpare, esticii în cauză, ca şi românul de altfel, şi-au recunoscut vinovăţia.

Citit 1872 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.