Operă de artă lăsată de izbelişte

Operă de artă lăsată de izbelişte
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Bucăţi de metal din „Septenarius” s-au desprins şi stau să cadă * Din ianuarie, de când „Viaţa liberă’” a semnalat problema, nimeni nu a făcut nimic * Toate sculpturile de pe malul Dunării ar trebui vopsite din nou *

Una dintre sculpturile în metal de pe malul Dunării se desface în bucăţi. „Viaţa liberă” a semnalat, la începutul acestui an, că mai multe bare componente ale lucrării „Septenarius” s-au desprins din locul de îmbinare a sudurii.

Din luna ianuarie nu s-a intervenit în niciun fel pentru remediere. Dacă atunci scriam că 7 bare abia se desprinseseră, acum bucăţile de metal atârnă din ansamblul sculptural ca nişte resturi numai bune de aruncat la fier vechi.

Lucrarea are nevoie nu doar de remediere. Ci, ca alte sculpturi, şi de o nouă vopsea, în locul celei scorojite sau pentru a acoperi inscripţiile artei urbane. Direcţia Judeţeană pentru Cultură este obligată să semnaleze Primăriei Galaţi problemele identificate la orice monument de for public, iar Primăria să ia măsurile necesare.

Realizată în 1976 de Ingo Glass, sculptor şi scriitor de limba germană, care a fost, o perioadă, şi consilier ştiinţific la Muzeul gălăţean de Artă Contemporană (actualul), lucrarea „Septenarius” este situată în prima parte a Falezei, pornind de la Zid.

Într-un interviu, artistul plastic declara că lucrarea cea mai serioasă pe care a realizat-o în România este tocmai cea de pe Faleza gălăţeană. La rândul lor, gălăţenii par să o trateze… la fel de serios.

Citit 897 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.