Singuri în țara dorită ca afară

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

* Cum să produci an de an hiper-audiențe cu aceeași peliculă prăfuită, dar să ai pretenții că vei face, având această materie primă la îndemână, o țară ca afară? Ca în ger sau cum, pardon? Haideți să rămânem pe Singur Acasă, e mai sigur. Măcar nu ne păcălim în exces.

* N-am auzit ca vreo producție cu Charlie Chaplin, oricare dintre nenumăratele bijuterii ale starului de cinema decedat acum patru decenii, să fie difuzată în ultimii ani de televiziunile românești (mă refer la cele mainstream, nu la canalele de după poziția 100 a telecomenzii), în schimb nu lipsește niciodată combinația fatală Singur Acasă - Armă Mortală. E adevărat că râdem la gagurile din filmul cu care Pro TV a făcut mai mulți bani decât și-a tras Adrian Năstase - că tot a revenit individul în prim-plan cu prilejul recepției de la Cotroceni - la vânzarea Sidex-ului. Dacă aș avea un buton de comandă la Netflix, aș închide prăvălia pentru o perioadă.

* Postul din Pache Protopopescu, dacă o mai ființa la această adresă, va face audiențe și dacă va lăsa o muscă în plin proces, deasupra agregatului putrescent. Iar noi ne dorim să avem o țară ca în Occident. Sau ca la Antipozi. Să uităm asta!

* In extenso, de ce ne-am mira dacă Firea și Olguța vor câștiga niște alegeri, indiferent de zona în care s-ar băga în luptă, în 2020 sau chiar peste cinci ani? Dacă nu te-ai plictisit de șiretlicurile blondului Culkin din filmul-bombă al televiziunii care îi remunerează pe Esca și Busu, n-ai motive să schimbi. Îți este mai comod așa, n-ai chef de surprize. Fetele cu vuvuzele acre din PSD par chiar drăgălașe.

* România se bucura într-o perioadă de existența unui partid conservator, măcar exista acest nume, nu-mi pasă dacă făcea o politică novatoare. Cred că s-ar impune, acum, la intrarea în 2020, să-l reactivăm, să-l dezgropăm. Stăm săptămâni întregi cu gunoiul sub nas, însă ne lipsește enorm această firmă. Miroase usturător? Mai dăm c-un parfum ieftin și ne tulburăm iremediabil aparatul olfactiv.

* A nu se înțelege că sunt vreun cinefil, dar nu pot revedea meciul de zece ori. Doar să fie finala Campionatului Mondial, iar scorul, neapărat 5-4.

Citit 1127 ori Ultima modificare Luni, 09 Decembrie 2019 19:21

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.