Polițist-epitet

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

* Stați așa, ne anunță coleguții (parcă ăsta era termenul utilizat în convorbirile de pe stațiile auto) din presa națională că au fost ridicate zeci de permise după identificarea șoferilor de pe Autostrada Soarelui care au circulat pe contrasens. M-am potolit. Dacă aș fi mers pe cursul firesc și m-ar fi lovit mortal vreun șmecheraș de bordură, aș fi aflat direct de pe lumea ailaltă că nefericitul trebuie să achite și o amendă de maximum 1.000 de lei. Nu știu cum naiba aș fi reacționat.

* De fapt, așa cum scriam și ieri, în țara în care Godină, polițist-atribut (sau epitet), construiește cu șpaclul poezii cu rimă gri pe Facebook, te poți aștepta ca posesorii de volan s-o ia și în sus, în urma cetățeanului multimiliardar Jeff Bezos.

* Faza baronului de la Amazon nu poate fi trecută cu vederea. Sper ca racheta la bordul căreia s-a dus mai bine de o sută de kilometri în cer să fi funcționat pe baterii sau pe curent electric, altfel nu s-ar mai justifica alarmele sâcâitoare din ultimul an: „Lăsați dieselul, aruncați mașinile pe motorină, planeta e sufocată, vacile sunt dăunătoare, câinii și pisicile, așișderea. Nu mai scăpăm de poluare!” Totul până s-a echipat Bezos în cosmonaut ca să dea cu kerosen pe la nasul stratului de ozon. A făcut și el o aroganță, săracilor. Hai, fuguța pe trotinetă, că s-a pus de mămăligă!

* Nu puteam pleca în concediu fără postulatul lui nenea Jeff, livrat la coborâre: „Terra e un mic obiect fragil, iar când locuim pe această planetă facem pagube.” Pariez că s-a referit în primul rând la el și la ceilalți importanți jucători de pe pământ, ar ține de un firesc al retoricii. Cu siguranță, Amazon poluează mai mult decât cei doi motani ai subsemnatului, ca să nu adaug că ai mei își marchează un teritoriu aproape neînsemnat.

* Incident la nu-știu-care ședință a PNL-ului: s-a rupt scaunul cu Roberta Anastase. Am apelat la ultimele sertare ale memoriei, nu mai știam cine este doamna. În consecință, cred că bietul obiect de mobilier a fost bruscat pentru a ieși ceea ce numesc eu o știre publicitară. Anastase, fostă șefă de cameră a Parlamentului, fostă Miss România, trăiește. E bine, e funcțională, doar că n-a mai suportat-o fotoliul din odaie.

Citit 605 ori Ultima modificare Joi, 22 Iulie 2021 14:45

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.