De-ar mai veni primăvara

Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

* Nu sunt pregătit pentru război, știu, îmi trag compatrioții în jos. E vorba de o medie pe care o defectez cu bună știință. Pot fi considerat lichea: știu să trag cu pistolul-mitralieră, am participat la ciclul obligatoriu de instruire imediat după împlinirea vârstei de 20 de ani, însă parcă n-aș ieși pe front ca să-i apăr pe politicienii care și-au luat și doctoratul. Ca să câștige mai mult, ca să mai urce o treaptă pe un anume piedestal. Prefer să cobor în buncăr, mi-am luat deja câteva conserve și țuică de prună.
* Apropo, dragi "ai mei" din Galați, care ați devenit doctori în orice grație distanței de bun-simț până la Cahul, nici pentru voi n-aș sări la prima alarmă. Recent am văzut pe Facebook scriitura unuia dintre voi și mi-a căzut cratima peste degetele de la picioare. Era liniuța (cratimă e un cuvânt greu de reținut) din pronumele reflexiv "î-mi", modificat genetic. Iar o să-mi cadă unghia degetului mare.
* Ciubuc, un deputat ciudat de la AUR, a scris pe Facebook că România e condamnată să ia măsuri urgente pentru a nu fi nepregătită în eventualitatea unui conflict cu Rusia. Dintre toate dispozițiile trasate în creion, cea mai interesantă pare următoarea: "Săparea de șanțuri de 4 metri adâncime și 8 metri lățime de-a lungul frontierei flancului estic." N-am priceput la care lățime se referă, așteptam un perimetru, o rază de cerc, dacă gropile ar fi rotunde... Cazma am în magazie, dar o țin în speranța că o să mai vină primăvara.
* Greva Societăţii de Transport Bucureşti pare să continue și astăzi. Ar fi cea mai bună ocazie pentru Raed Arafat să instituie un lockdown - te ții de telemuncă și oricum nu-ți mai pasă că nu mai circulă autobuzele. Dar șeful DSU nu mai are atâta putere după venirea lui Alexandru Rafila la Ministerul Sănătății. Iertare, e o glumiță nesărată, dar nu știam cum să ies din bula potențialului război din estul Europei.
* Astăzi, nimic despre facturile la energie. O aștept înfrigurat pe cea de la distribuitorul de curent, cum i se spune în popor. Sper să mai pot scrie după ce o voi citi.

Citit 490 ori Ultima modificare Duminică, 23 Ianuarie 2022 23:16

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.