Ignoranța + ipocrizia = casă

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

* În China se montează garduri de doi metri în jurul blocurilor în care au apărut cazuri noi de COVID-19. Ne minunăm, însă nu trebuie să uităm gardurile de la supermarketuri. De la noi. Care, pe lângă lumea a III-a pe care o promovau, erau de-o ineficiență soră cu nebunia. Așadar, nici vorbă să râdem de chinezi, avem și noi "strategi" de science-fiction.

* Ignoranța și ipocrizia fac casă bună, eventual casă sustenabilă, ca să fie în pas cu tendințele. Astfel, niște fermieri britanici ar fi inventat meniul care împrietenesc vacile cu mediul înconjurător. E vorba de un tip de supliment alimentar, obținut din usturoi și citrice, care influențează enzimele din stomacul și intestinele animalelor. Rezultatul ar fi uimitor, titrează agențiile internaționale de presă: vitele emit cu 30 la sută mai puțin metan, iar planeta zâmbește. E drept, pe Joiana n-o mai putem pupa în botic. Doar dacă i-am oferi gumă după mujdei.

* Pe de altă parte, are și cercetarea de laborator porția ei de naivitate: te preocupă metanul emis de bovine, dar nu-l oprești pe Leuțu Di Caprio, altfel un "salvator al Terrei", care pleacă în vacanță cu un iaht care produce la fel de mult dioxid de carbon în 11 kilometri cât emite o mașină medie într-un an. E genul de fază la care râd și vacile din paragraful anterior. Cu coada până la urechi.

* Pregătirea plajelor de pe litoralul românesc pentru sezonul estival s-a încheiat, iar acestea sunt gata să primească turiștii, a anunțat Ministerul Mediului. Pe cele din Bulgaria le-a verificat Lenuța Udrea.

* Dacă nu știi ce să urmărești pe Netflix, măcar îți lărgești lista producțiilor de nevăzut. A fost lansat filmul românesc "Legaţii", cu Smiley, Nicole Cherry, Ștefania și Speak, toți așa-ziși cântăreți convertiți la actorie. Nu, mulțumesc, sunt și alte lungmetraje pe care mi-am propus să le evit!

* Un bărbat din Statele Unite ale Americii și-a dat seama abia acum, odată cu venirea primăverii, că cinci urși au hibernat sub casa lui toată iarna. Aflăm de aici că nici Moș Crăciun nu l-a vizitat. Or că bietul bătrânel cu fes roșu a sfârșit, cu tot cu reni, din cauza necesităților culinare ale blănoșilor.

Citit 873 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.