Messi, un fel de Charles

Messi, un fel de Charles
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

* Messi a primit coroana la bătrânețe, ca badea Charles de la Viscri, dar o merita cu prisosință. Dacă mai aveau nevoie de vreo dovadă că și lui Dumnezeu îi place fotbalul, ateii de conjunctură au rămas duminică seară ca la dentist. Le-a pus cu mâna Cel de Sus, a ieșit cum trebuie pentru un personaj care mai avea nevoie de ceva pentru a se retrage liniștit în istorie.

* Atât de politizata Cupă Mondială din Qatar, cu toate cele care n-au ce căuta pe dreptunghiul verde de care microbiștii sunt îndrăgostiți congenital, s-a încheiat cu gestul infantil al portarului argentinian: trofeul-mănușă, primit ca distincție pentru cel mai bun goalkeeper al turneului, a fost plimbat prin zona erogenă ca de un puștan teribilist. Se pot face interpretări diverse, dar nebunul din poarta Argentinei a explicat că le-a răspuns astfel fanilor francezi, care l-ar fi huiduit. Sper că n-a avut ceva și cu președintele Macron, spășit ca după cea mai recentă întâlnire cu Putin. Dacă mai țineți minte masa aceea de sufragerie de neam prost...

* Căpitanul argentinienilor, Leo Messi, a pozat la final cu un soi de pelerină specifică sărbătorilor din lumea arabă, o bishta. Și a fost motiv de bășcălie în social-media, dar surprinzător este că și un Viorel Moldovan, fost mare fotbalist al României, și-a permis să ducă momentul în derizoriu: "Nu poți să faci poze în fantomă. Dezamăgitor." Ba poți, Moldovane, mai ales dacă e prevăzut acest detaliu încă de la începutul ceremoniei. Nouă, românilor, ne-ar fi fost jenă - în eventualitatea puțin probabilă de a organiza o asemenea competiție - să-i punem un clop și o ie reprezentantului echipei câștigătoare, deși specificul local trebuie împărtășit celor mulți. De fapt, la noi importantă era frunza Elenei Udrea și probabil i s-ar fi nimerit portarului nătăfleț care și-a dus bibeloul-mănușă în țările și mai calde.

* Ca să împrumut din retorica televiziunilor de știri turbate, secretarul de stat pentru turism din Austria ne dă "nucleara" în povestea Schengen: "Avem aproximativ un milion de înnoptări în Austria din România, ceea ce reprezintă 0,7% din totalul înnoptărilor. Acestea sunt foarte, foarte puternic orientate către sporturile de iarnă şi turismul urban." Carevasăzică, boicotul e doar la nivel de postare pe Facebook. Și mi-ați bătut obrazul că am alimentat la benzinăria aia, nu-i așa?

Citit 1213 ori Ultima modificare Luni, 19 Decembrie 2022 15:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.