Băgaţi un lemn în sobă!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Frigul din cartierul Dunărea (e încă prins în municipiul Galaţi, probabil că acum se fac diligenţele ca el să devină arondisment al comunei Şendreni) este pe terminate. Adică se vor termina oamenii de acolo, iar când nu va mai fi nimeni, cine naiba să mai simtă viforul?

* Cine credea că autorităţilor nu le pasă de faptul că există sute, poate mii de apartamente, în care căldura vine ca Moş Crăciun, adică într-o singură seară şi fără să fie văzută de nimeni? Mesajul edililor este clar: oameni buni, mai băgaţi un lemn în sobă! Cine cunoaşte argoul ştie că e o trimitere clară la încălzirea prin sexualitate.

* Cetăţenii din blocurile degerate le sunt totuşi datori din punct de vedere moral mai-marilor urbei. În această perioadă economisesc la greu energie electrică. Ce rost are să mai ţii frigiderul în priză când zburdalnicul de el ţopăie prin toată casa?

* Pe această cale, aş vrea să le transmit vecinilor care cresc urşi polari în sufragerie să-şi păstreze calmul. Să nu-i mai înjure în fiecare zi, că-s şi ei oameni! Mereu aud: „O dată la patru ani vin în patru labe la tine, dar acum se fac că nici nu te văd. Îi doare în blană de noi.” Şi totuşi, ce urşi neserioşi, dom’e!

* Aşa cum pe timp de vară se pune de-un lot de preoţi care să cheme ploaia, n-ar fi rău ca vreun mijlocitor cu sutană să-l roage pe Dumnezeu să umble la termostatul încălzirii globale. Măcar cât să se dezgheţe gălăţenii fideli sistemului centralizat de încălzire.

* Ce aroganţi se mai dădeau anii trecuţi unii băieţi din aparatul de conducere al Galaţiului! Ei se încălzeau individual în propriul apartament, dar făceau apologia Apatermului, se vorbea chiar de interdicţia de a te mai debranşa. Acum, ca la „Schimb de mame”, să vină pricepuţii la câteva grade peste zero…

* Distracţia va fi însă maximă la minus 20 de grade Celsius: zona va fi populată de răcituri umane, apoi ne vom face depozit de moaşte. Putem amenaja şi o pârtie de schi, aducem şi sănii, să vezi cum iese oraşul din anonimatul economic prin turism şi voie bună! 

* Dacă tot vorbeam de turism, un Muzeu al Figurilor de Gheaţă ar întregi tabloul cartierului cu nume de apă care îngheaţă la zero grade.

Citit 695 ori Ultima modificare Marți, 15 Noiembrie 2011 17:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.