Sătul de apretaţii de pe Facebook

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

M-am abţinut până acum să-mi dau cu părerea pe marginea imaginilor de la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Piatra-Neamţ. Dacă aţi deschis mai târziu traista evenimentelor sociale, vă povestesc pe scurt: şeful Poliţiei nemţene a pocnit cu palma o infractoare minoră (minoră ca vârstă, adicătelea), acţiunea fiind surprinsă de o cameră de supraveghere. Concluziile subsemnatului: 

1. Cezar Filip, comisarul pe care l-a văzut tot Facebook-ul, merita sancţiune pentru prostie. Cum să-ţi faci de cap într-o încăpere supravegheată? Am zis „să-ţi faci de cap”, oops! Să-ţi faci meseria, să ne-nţelegem...  

2. Prea mulţi apretaţi, cu muşchi tatuaţi, s-au dat breji pe Internet în ultimele zile – „Să vezi ce i-aş face nenorocitului / Mamă, ce l-aş bate! / Lăsaţi-mă singur cu acel comisar în încăpere!” şi alte idioţenii de bărbaţi închipuiţi. Ho, curajoşilor, că-mi tremură şi mie izmenele de angoase! Şi-aşa avem o Poliţie sfioasă din cale-afară, vreţi s-o demoralizăm definitiv?

3. Vorbim despre o minoră de 14 ani neîmpliniţi cu destule furturi la activ, o nenorocită în devenire care şi de acum încolo va da în cap, va împinge bătrâni pe scări, pe străzi, ca să-i deposedeze de bunuri, va participa şi la acţiuni colective, va da naştere unor fiinţe care-i vor împrumuta apucăturile, se va maturiza în rele, va rămâne un păduche al societăţii, indiferent de anii de reeducare/puşcărie pe care-i va săvârşi. I-aş întreba pe apretaţii care se dau la comisarul Filip dacă au trăit vreodată experienţa cotropirii de către nemernici... Să rămâi pironit locului, fără reacţie, fără bani, hă? Să încerci pe moment un idiom neinteligibil, idiomul păgubitului.

4. Ştiu, la prima vedere a imaginilor de la Piatra-Neamţ, eşti pe punctul de a exploda. Dar dacă treci evenimentul prin filtrul gândirii, uiţi de drepturile copilului, minorului, drepturile omului. Apropo, unde-s drepturile omului tâlhărit/schingiuit de către criminalii de orice vârstă?

5. Acum câţiva ani, apartamentul mi-a fost devastat de bandiţi. Nici până astăzi nu se ştie despre cine e vorba. Fapta şi pagubele rămân. Pe cine aţi strânge de gât, apretaţilor de pe Facebook? Vreau o sugestie!

Citit 795 ori Ultima modificare Vineri, 21 Martie 2014 14:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.