Apă da, păduche ba

Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

* Înţeleg că presa spaniolă s-a clătinat în faţa eleganţei doamnei Carmen. Cum adică, cine-i madam Carmen? E prima persoană care a citit dezinteresată „Pas cu pas” şi ediţia revizuită a primei opere lansate pe piaţă, tom botezat „Primul pas”. Adică, ce, băi capitaliştilor, Leana Ceauşescu ce avea?

* Un cutremur măricel s-a deplasat ieri pe litoral şi a scuturat toate şezlongurile de pe plajă. A avut 4,4 grade pe scara Richter la o adâncime de 30 şi ceva de kilometri... Carevasăzică, nimeni nu mai merge la munte în sezonul estival.

* Înţeleg că epicentrul zgâlţâielii are buletin de Bulgaria (la Varna, parcă, dar ce mai contează?). Na, mai du-te la Albena dacă ai reuşit să treci peste mizerabila campanie anuală „Nu mai merge la bulgari că revii călare pe măgar”!

* Astăzi ar putea reveni apa caldă în oraşul Galaţi, colţ cu satul Costi. Ne va găsi mai bătrâni, mai nebărbieriţi, trişti şi cu batistele la uscat pe culmea de rufe. Ştiind că nu vine pe de-a moaca, brusc mă vizitează un slogan. Iată culmea urbanismului în mileniul al III-lea: ca să ai apă călâie, nu trebuie să fii păduche.

* De când a apărut Feisbucul, avem o impresionantă recoltă de jurnalişti. Ţi-a găurit cineva pereţii la două noaptea, hop, te jeleşti pe reţeaua de socializare. Te enervează vreun fraier de politician, îl înjuri deontologic „simţindu-te” furios... Nici nu bănuieşti că între subiect şi predicat trebuie să se crăcăneze un hău (un Space, cum zic internauţii), dar îţi place să fii coleg de platformă cu CTP-ul şi cu cine o mai avea cont. Hai, fuguţa la casierie!

* Controlorii de trafic aerian de pe Otopeni au fost ieri în grevă, mai bine de 40 de zboruri fiind afectate. Nu le mai ajunge, e limpede, dar cu ce sunt vinovat eu, prostul care-şi rezervă din timp un bilet (la un preţ nu tocmai comod) şi care, din cauza grevei de la Bucureşti, ratează legătura cu aeronava de Seychelles? Voi fi nevoit să mă înghesui în Antalya, printre vasluieni şi botoşăneni.        

Citit 824 ori Ultima modificare Miercuri, 15 Iulie 2015 16:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.