Motoarele diesel ale Europei

Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

* După scandalul Volkswagen, au apărut şi alte incendii (nu vă temeți, poluează mai puțin!), ni se arată mizeria de sub preșurile altor branduri cunoscute... Nu le mai trec în revistă, sunt alea pe care nu vi le permiteți. Și nici subsemnatul. Vedeți, nene, că tot Loganul e baza?

* Uniunea Europeană a depus plângere la Curtea Europeană de Justiție pentru apărarea cintezoilor din Malta. Apelez la o vorbă care făcea rating prin anii ’90 în cartier: de ce nu rezolvați mai întâi problema porumbeilor de plugărit? Și, pe cuvânt de onoare, nu mă folosesc de contextul crizei refugiaților...

* Europa – sunt nevoit să revin la marea instituție călcată în ultima vreme de cetățeni sirieni și afgani – se arată profund îngrijorată de condițiile din închisorile românești. Dar, vai, despre județele din Moldova ce părere aveți? Întrebam, așa, la întâmplare, un Hollande, o Merkel, motoarele diesel ale muribundului continent.

* Apropo, nea Louis de Funès de la Paris se oțăra zilele trecute la statele din UE care nu s-ar prea servi din cota de refugiați. Cine nu este de acord ar trebui să-și pună problema dacă mai are ce căuta în Uniunea Europeană, a bătut cu pumnul în masă personajul cu figură de filme comice. Vai, domnule, dar nici nu știți ce dramatic ar fi! Când matale nici nu visai să ajungi președintele Franței, cei care au patentat acest concubinaj au stabilit că UE nu poate exista și fără carne de tun, adică fără România, Bulgaria și altele. Știu să și înjur ca pe Champs-Élysées (e verificată pe materie primă originară din regiunea Île-de-France), dar mi-e rușine de cititori. Sunt oameni care nu merită brutalități lexicale la sfârșit de săptămână. 

* Ungurii lui Viktor Orban mai ridică un gard, de data aceasta la granița cu Slovenia. Pe Viktor al lor chiar îl interesează soarta țării, fără să devin patetic... Nu-i și cazul Victorului nostru, pe el îl chinuie grija ca nu cumva Iohannis să fi fost cel care a cerut anchetarea premierului. Orbane, mă primești ca refugiat? Intru pe la vama Borș, n-o să mă cațăr pe ulucile tale!

Citit 909 ori Ultima modificare Vineri, 25 Septembrie 2015 21:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.