Pilotul automat, ce inepţie!

Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

* Oprescu de la Capitală (primar nu-i mai pot spune, medic nici atâta) a fost prins cu un surplus de insulină în celula de la beciul domnesc. Poliţia confirmă supoziţiile, făcând astfel lumină - arestatul se ghiftuia cu acel hormon ca să i se facă rău şi, implicit, să fie transportat la spital. Cu alte cuvinte, a procedat ca un mafiot... Vieţaşul care înghite linguri pentru a fi scos câteva zile din pârnaie urmează cursurile de îngeri la fără frecvenţă, măcar ăla chiar e sătul de anii grei de zdup. Mama-mia, ce s-au mai priceput bucureştenii când l-au votat!

* Producătorul american de maşini electrice Tesla Motors a reuşit implementarea sistemului de pilot automat care le permite autoturismelor să schimbe singure banda. De obicei, inovaţiile mă lasă fără grai, dar aceasta nu-mi e pe plac. Iată de ce:

1. Un pilot automat niciodată nu va schimba banda sau sensul de mers fără să semnalizeze. Ce naiba faci dacă ăla din faţă te anunţă din timp că-şi va schimba poziţia de mers? Nu-l mai poţi înjura.

2. Categoric, pilotul automat nu va arunca pe geam chiştoace, pachete goale de ţigări şi nici pahare de unică folosinţă. Nu, e robot, deci are în ADN codul bunelor maniere. M-aş simţi stingher să nu văd măcar în retrovizoare o pungă, ceva, mototolită şi azvârlită cu graţie de mârlanul de la volan. Păi, ori suntem în trafic, ori nu mai suntem?

3. Apropo, dacă tot te dai cu maşina pe bulevard, la un moment dat vei ajunge şi la semafor. Robotul de lângă locul mortului nu dă flashuri, nu claxonează ca mitocanul cu cinci secunde înainte de a se face verde. Serios, nu-i poţi rămâne dator niciodată.

4. Pilotul automat, fie el de la Tesla sau de la sud-coreeni, habar n-are unde-i butonul de avarie. Ca atare, nu va staţiona ca gibonul înaintea sau după trecerea de pietoni, înainte sau imediat după intersecţie... Pe bune, e un real handicap să arunci pe stradă ditamai inovaţia!

5. Evident, entitatea fără suflet de la timona maşinii nu va da tare în boxe ultimul meteorism muzical semnat de Guţă şi Salam. Vedeţi, roboţii nu înţeleg de ce bolizii sunt echipaţi cu tun de bas. Nişte inadaptaţi!

Citit 609 ori Ultima modificare Vineri, 16 Octombrie 2015 16:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.