Atunci când (se) pică din cer...

Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Centrul de Investigaţii şi Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civile a prezentat ieri concluziile finale în cazul tragediei aviatice din Apuseni, din ianuarie 2014, nenorocire în urma căreia pilotul Adrian Iovan şi studenta la medicină Aura Ion şi-au încheiat în chinuri conturile cu această lume. Concluzii din partea unui individ care poate judeca de multe ori subiectiv:

1. Titulatura acestui organism vorbeşte de la sine privind operativitatea cu care a fost creionat rezumatul întâmplărilor de acum aproape doi ani de zile. Consider că se mai putea forţa un pic, ar fi trecut sărbătorile de iarnă, eventual 1 şi 8 martie 2016. Ca să fie frumos afară.

2. Iniţial am crezut că este vorba despre analiza situaţiei de la Clinceni, acolo unde doi oameni... şi un al treilea, dat de presa centrală ca plecat dintre noi, care luptă pentru a rămâne în viaţă. Aş!

3. Ar fi fost culmea să aflăm mult mai devreme istoria oficială a evenimentelor din ianuarie 2014... Ar fi distonat cu reacţia echipelor de salvare – noroc de pădurarul fără Internet 4G sau televizor Full HD, altfel lupii şi alte lighioane ale pădurii ar fi ajuns înaintea ISU, UPU şi alte abrevieri care, uneori, îşi demonstrează apocaliptica neputinţă. Şi nu din cauza lor, ci pentru că mediul politic fie s-a implicat şi a făcut-o prost (numiri de-a-n boulea prin cucurigul spitalelor şi a altor instituţii vitale), fie s-a ferit, deşi nu era cazul.

4. Au picat paraşutele la Clinceni, iar rezultatele au făcut deliciul televiziunilor naţionale. Parcă prea se estompase criza refugiaţilor, de la congresul PSD au fost stoarse toate subiectele (şi nici alea n-au fost miezul propăşirii economice), pentru ca Iadul Alb, numele de cod al sezonului rece, să admită că s-a grăbit puţin anul acesta. Aşadar, sângele trebuia să vină de undeva. Eventual să pice din cer... Şi aşa s-a întâmplat, Doamne fereşte-ne de asemenea aberaţii! Astfel, a fost marcată teza Centrul de Investigaţii şi Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civile care venise cu Dosarul Apuseni. Peste aproape doi ani vor ieşi la iveală şi detaliile Dosarului Clinceni. I mean. Amin.

Citit 576 ori Ultima modificare Luni, 19 Octombrie 2015 18:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.