Anul Maimuţei ISU

Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

* Specialiştii care se uită la stele anunţă că, potrivit zodiacului chinezesc, în 2016 vom intra în Anul Maimuţei de Foc. România nu este pregătită să păşească în acest an delicat, are nevoie de autorizaţie de la ISU.

* 2016 vine cu apocalipsa zilelor libere: Sfintele Paşti vor pica pe 1 Mai şi viceversa. Ambele, evident, vor fi într-o duminică, în aceeaşi zi urmând să serbăm şi Crăciunul. Abia acum vom înţelege ce înseamnă să fii condus de tehnocraţi.

* Sindicaliştii şi Guvernul se tatonează de câteva zile pe marginea unui subiect important: salariul minim pe economie. Culmea, cei mai revoltaţi sunt liderii sindicali care n-au decât două-trei vile şi autoturisme demne de Top Gear. Oare nu putem să punem şi sindicalişti tehnocraţi care să lupte pentru nevoile muncitorului de rând?

* Este posibil - deşi mă ţine captiv o doză de scepticism - să nu mai plătim abuziva taxă radio-tv. Până la urmă, în caz de război, şi Nickel Odeon ar vorbi despre mobilizare şi pături în geam înaintea TVR-ului, nu mai avem nevoie de noi argumente. Ca să-şi apere lefurile, bugetarii din Calea Dorobanţilor spun că în Germania se plătesc peste 200 de euro pe an. Germania, auziţi? Nu Somalia, Burundi sau Lesotho, ne comparăm direct cu cei mai mari. Dar pentru Campionatul European de fotbal de la anul, trebuie să foim antenele pe bulgari...

* Cercetătorii britanici au ajuns la uimitoarea concluzie că săracii needucaţi sunt din punct de vedere biologic diferiţi de bogaţii cu educaţie. E un fel de „decât flămând, mai bine ghiftuit” ş.a.m.d. Oare cum şi-or fi dat seama, or fi studiat în alte ţări? Probabil că aceşti specialişti din Londra şi-au primit şi cel de-al treisprezecelea salariu, chiar îl meritau.

* Alţi oameni de ştiinţă anunţă că gonoreea ar putea deveni în scurt timp netratabilă. Mă întreabă o păsărea ce-i aia gonoree, dar habar n-am, nici nu mă interesează. Pe bune, nici nu ştiu de ce am abordat acest subiect.

Citit 586 ori Ultima modificare Marți, 29 Decembrie 2015 17:18

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.