Ţara cutremurelor bine mutate

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

* Asta înseamnă să fii preşedinte dominant... După ce-ai rezolvat treburile prin ţară, ţi-ai luat bilete de concediu în Florida şi ai împodobit Mărginimea Sibiului cu un seism de suprafaţă. Dacă aţi ratat cutremurul de marţi seară, să ştiţi că, de fapt, nu l-aţi irosit - nu, nici măcar cutremurele nu ne mai aparţin, zguduielile s-au mutat din Vrancea la Vâlcea. Tot cu V, spoială de imagine. Şi nu din snobism, ci pentru a fi resimţite în urbea de pe Cibin, acolo unde îi place jupânului să se simtă ca acasă, după Florida. Carevasăzică, earthquake-urile se vor manifesta doar la Iohannis în bătătură, nu vor exista pagube şi nici victime şi noi, cei care ne-am luat republica înapoi, vom constata: da, bă, bravo, nu pică nimic la Sibiu, pentru că au construit cu cap acolo! România lucrului bine făcut nu se face bătând din palme, mereu trebuie să începi cu cel puţin un cartier, o stradă, ceva. Constantinescu n-a reuşit asta, nici măcar Nea Nelu, entitatea care a confiscat revoltele din 1989. La mulţi ani!

* Oamenii de ştiinţă sunt de părere că Terra ar putea fi lovită de o cometă gigantică. Nu e prima dată când se face apologia accidentelor galactice, însă, după seismul din Vâlcea, bornă pe marginea căreia voi reveni anul următor, sunt tentat să cred că domnul Klaus ar putea face ploile pentru o întâlnire de taină cu acea cometă. De ce să pupe întreaga planetă dacă există condiţii optime pentru a merge direct la Sibiu, eventual pe lângă Păltiniş, ca să se vadă de sus cetatea de scaun?

* Doamne fereşte, n-am nimic cu cetăţeanul de la Cotroceni, doar l-am votat în 2014... Nu mi-am schimbat părerea: decât Ponta, mai bine Şova sau Cristiana Anghel, grevista macaroanelor cu ou ajunsă parlamentar. Am înţeles că mesajul de Anul Nou al şefului statului va fi difuzat la ora stabilită: sper că a fost înregistrat când era friguţ afară, nu la 27 de grade, câte sunt la Miami.

* Numărul divorţurilor a crescut cu 328 la sută din anul 1930 până în 2014. Tăriceanu, am impresia, s-a însurat prima dată prin anii ’80.

Citit 719 ori Ultima modificare Miercuri, 30 Decembrie 2015 17:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.